maanantai 3. syyskuuta 2012

Nuudeliwokki kanalla ja keltapaputahnalla

Wokkiruokaa teki mieli valmistaa. Kaivelin kirjahyllystä kirjan nimeltä Vokkiateriat ja siitä tämmöisen aiemminkin hyödyntämäni reseptin. Aiemmin en ole päässyt ohjetta hyödyntämään ihan semmoisenaan, koska keltapaputahna on loistanut poissaolollaan. Nyttemmin tiedän sen olevan sama asia kuin soijapaputahna. Lisäksi tiedän sitä löytyvän Vii Voanista Hakaniemestä. Pullo ainetta löytyy kätevästi jääkaapista.


Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut porkkanaa, mutta kun tuollainen heti käytettävän näköinen porkkana oli jääkaapissa, niin pitihän se sinne lisätä. Eikä yhtään huono lisäys ollut se. Tämä ruoka oli alun perin riisin kanssa syötävä, mutta koska kaapissa oli munanuudelipaketin loppu odottamassa käyttöä, heitin nyt senkin tähän sekaan.

3 kanan rintafilettä suupaloiksi leikattuna
4 rkl maapähkinäöljyä
1 viipaloitu punasipuli
1 porkkana ohuina suikaleina
175 g isoja herkkusieniä viipaleina
100 g paahdettuja cashewpähkinöitä
1/3 dl keltapaputahnaa (soijapaputahnaa)
100 g munanuudelia
tuoretta korianteria koristeeksi

Pilko ainekset valmiiksi, paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista sekoitellen kananpaloja muutaman minuutin ajan. Lisää punasipuli, porkkana ja herkkusienet. Paista sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää nuudelit ja sekoita hyvin muutaman kerran. Lisää keltapaputahna ja pähkinät ja sekoita jälleen. Lisää hienonnettu korianteri ja tarjoile.

Tämä oli tämmöinen helppo ja näppärä wokkiruoka. Eikä edes ihan superpaljon pilkottavaa ja silputtavaa, eli hyvin nopeasti tulee jopa valmista. Tuo paputahna on varsin suolaista, joten sitä ei kannata todellakaan laittaa liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...