keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Omenahillo

Tässä ohjeessa ei ole mitään ihmeellistä, ihan perus omenahillo kyseessä. Ehkä juuri siksi sen tänne talteen ajattelin laittaakin. Aiemmin kesällä tein sopivasti postiluukusta kolahtaneesta Kotivinkistä nappaamallani ohjeella mansikkahilloa ja se ei erityisen hyvin onnistunut. Olisi pitänyt pysyä ihan perusohjeessa.


Ohje on muuten jostain netistä napattu, mutta enpäs sitä enää löytänyt. On siis poistunut kyberavaruuden syövereihin. En tätä kuitenkaan siis ihan itse ole keksinyt.

Usein omenahillo-ohjeissa on jotain maustetta mukana. Minä hieman karsastan mausteiden lisäämistä jo tässä vaiheessa. Maustamattomana hillosta tulee monikäyttöisempää. Maustamisen voi tehdä sitten käytön yhteydessä tilanteen mukaan.

1 kg omenoita
1 dl vettä
(1/2-1 sitruunan mehu)
500 g hillosokeria

Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi kuutioiksi. Minun mielestäni hillossa voi olla pieniä sattumia. Jos pidät tasaisemmasta hillosta, voit lopuksi soseuttaa hillon sauvasekoittimella.

Lisää omena ja vesi kattilaan. Mikäli omenasi ovat liian kypsiä, tai muutoin hyvin makeaa lajiketta, voi hillo kaivata vähän happamuutta joukkoon. Silloin kattilaan kannattaa lisätä sitruunasta puristettua mehua. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää hillosokeri, sekoita hyvin ja keitä vielä 20 minuuttia. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja purkita kuumana kuumennettuihin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

Hilloon kannatta käyttää ehdottomasti kotimaisia omenoita. Luomuomenat sopivat toki parhaiten, itse sain tätini omenapuusta käydä itse valkeaa kuulasta poimimassa. Ainakin koemaistamisen perusteella hillosta tuli varsin maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...