Lopputulos esiintyy kuvassa eipämääräisinä klöntteinä, koska klöntit ovat suoraan jäätelökoneesta otettuja, mikä tarkoittaa niiden olevan italailaistyyppisen pehmeitä. Kuohkeus ja kermaisuus olivat tällä tavoin tehtyssä jäätelössä huipussaan. Nami.
uuniomenat
6 kotimaista omenaa
6 rkl siirappia
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
vaniljainen crème anglaise
3 dl täysmaitoa
4 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
1 tl perunajauhoa
lisäksi
3 1/2 dl kuohukermaa
Valmista ensin uuniomenat. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita uunivuokaan, lorauta kunkin omenan päälle 1 rkl siirappia. Sekoita sokeri ja kaneli ja sirota omenoiden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Survo tai sauvasekoittele kuumana soseeksi ja jäähdytä hyvin.
Valmista seuraavaksi crème anglaise. Vatkaa sokeri keltuaisten joukkoon vähän kerrassaan, kunnes lopputuloksena on kuohkea ja tasainen vaahto. Laita maito kattilaan, raaputa puolikkaan vaniljatangon sisus joukkoon ja lisää mukaan myös itse tanko. Lämmitä kiehuvaksi. Poista vaniljatanko ja vatkaa vähän kerrassaan keltuais-sokerivaahdon sekaan. Kaada kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauho. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Älä päästä menemään kokkeliksi. Jäähdytä hyvin. Parhaan tuloksen saat, jos jäähdytät kylmässä vesihauteessa ja vatkaat seosta jäähdyttämisen ajan.
Kun uuniomenasose ja crème anglaise ovat hyvin jäähtyneet, vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita uuniomenasose ja crème anglaise. Sekoita nämä edelleen kermavaahdon joukkoon. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan. Säilytä tarvittaessa pakastimessa. Sopii hyvin esimerkiksi omenapiirakan kaveriksi.
6 kotimaista omenaa
6 rkl siirappia
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
vaniljainen crème anglaise
3 dl täysmaitoa
4 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
1 tl perunajauhoa
lisäksi
3 1/2 dl kuohukermaa
Valmista ensin uuniomenat. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita uunivuokaan, lorauta kunkin omenan päälle 1 rkl siirappia. Sekoita sokeri ja kaneli ja sirota omenoiden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Survo tai sauvasekoittele kuumana soseeksi ja jäähdytä hyvin.
Valmista seuraavaksi crème anglaise. Vatkaa sokeri keltuaisten joukkoon vähän kerrassaan, kunnes lopputuloksena on kuohkea ja tasainen vaahto. Laita maito kattilaan, raaputa puolikkaan vaniljatangon sisus joukkoon ja lisää mukaan myös itse tanko. Lämmitä kiehuvaksi. Poista vaniljatanko ja vatkaa vähän kerrassaan keltuais-sokerivaahdon sekaan. Kaada kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauho. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Älä päästä menemään kokkeliksi. Jäähdytä hyvin. Parhaan tuloksen saat, jos jäähdytät kylmässä vesihauteessa ja vatkaat seosta jäähdyttämisen ajan.
Kun uuniomenasose ja crème anglaise ovat hyvin jäähtyneet, vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita uuniomenasose ja crème anglaise. Sekoita nämä edelleen kermavaahdon joukkoon. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan. Säilytä tarvittaessa pakastimessa. Sopii hyvin esimerkiksi omenapiirakan kaveriksi.
Tehtiin ihan vaniljajäätelönä, tuli tosi hyvää 90-luvun alun käätelökoneella!
VastaaPoistaKiitos kommentista. Kiva kuulla, että jäätelö onnistui hyvin. Aidolla vaniljalla saa kyllä hyvin makua.
Poista