maanantai 4. heinäkuuta 2011

Paahdettuja cashew-pähkinöitä

Sain syntymäpäivälahjaksi alkukeväästä Punnitse & säästä-kaupan luomu cashew-pähkinöitä. Unohdin mokomat kaappiin. Jotain niistä nyt piti kehittää, joten päätinpä vaikka paahtaa niitä.

Kaupasta saa kyllä hyviä paahdettuja pähkinöitä, mutta ne tuppaavat olemaan vähän turhan suolaisia. Itse tehdessä voi muutenkin valita haluamansa mausteet. Laitoin chiliä ja valkosipulia tällä kertaa. Jotain vinkkiä toimintaan sain Voisilmäpelin saman suuntaisesta artikkelista.

1 rkl rypsiöljyä
1 pieni kuivattu chili
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
2 dl cashew-pähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

Lämmitä öljy pannulla ja lisää chili sekä kevyesti rikki (esim. veitsen lappeella) lyöty valkosipuli. Paahda keskilämmöllä muutama minuutti, jotta chilin ja valkosipulin maut imeytyvät kunnolla öljyyn. Kaiva chili ja valkosipuli pois pannulta ja lisää pähkinät. Paahda kunnes pähkinät saavat väriä. Varo kuitenkin polttamasta niitä. Kannattaa hämmennellä reilusti.

Kaada pähkinät talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois ja imeytyy paperiin. Ripauta päälle suolaa maun mukaan. Anna pähkinöiden jäähtyä, kaada ne tarjoiluastiaan ja napostele pois.

Tälläkin pienellä annostuksella chilin poltetta tuli jo ihan havaittavasti mukaan. Chilin tulisuuden aiheuttava kapsaisiini on rasvaliukoinen aine, joten se siirtyy erittäin tehokkaasti pähkinöihin öljyn välityksellä. Tällä tavoin on siis mahdollista tehdä ihan niin tulisia pähkinöitä kuin vain sielu sietää. Sopii kokeilla. Kannattaa myös kokeilla vähän erilaisiakin mausteita. Kaikenlaiset aromit siirtyvät öljyn välityksellä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...