tiistai 25. syyskuuta 2012

Tomaattinen tonnikalapasta

Nyt tulee yksinkertainen arkiruoka. Tämmöistä pitää aina välillä tehdä, kun ei muuta jaksa. Ohje tuli sävellettyä hatusta. Jotain tämän tapaista olen joskus jostain lukenutkin, mutta nyt en lähteitä käyttänyt. Netistä kyllä löytyi aiheesta mielenkiintoisempiakin vaihtoehtoja, mutta tällä kertaa halusin yksinkertaista. Keep it simple, stupid.


1 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk paseerattua tomaattia (Mutti)
1 valkosipulin kynsi
250 g pennepastaa
1 dl kalalientä
oliiviöljyä
(suolaa)
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa
raastettua parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää reilusti suolaa ja keitä pasta ohjeen mukaan.

Valmista pastan kiehuessa kastike. Lämmitä öljy pannulla, lisää pikkuisen veitsen lappeen avulla rikki lyöty valkosipulin kynsi ja pyörittele sitä hetki pannulla. Lisää tonnikala. Sekoittele parin minuutin ajan ja lisää sitten tomaattimurska. Sekoita jälleen muutaman minuutin ajan ja lisää sitten kalaliemi, tarkista suolan määrä ja lisää mustapippuri sekä silputtu basilika.

Kun pasta on valmista, valuta se ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile runsaan parmesaaniraasteen kanssa.

Tämä oli juuri sitä mitä hainkin, eli arkista pastaruokaa. Se ei tarkoita, että se olisi ollut tylsää, pikemminkin viittaan valmistuksen helppouteen. Tämän blogin alkuperäinen ideakin oli toimia innostimena uusien arkiruokien kokeilemiseen tylsyyden välttämiseksi. Liemeen sain hyvin makua, mistä annettakoon tunnustus Muttin tomaateille ja Puljongin kalaliemelle. Ei auta fuskata raaka-aineissa, sano.

Keittiössä tulee nykyisin kuunneltua aina ruoanlaiton yhteydessä musiikkia, kiitos jokaisen huoneen meillä vallanneen Sonos-monihuonejärjestelmän. Piskuinen kolmen elementin Play:3 tuottaa hämmentävän hienon äänimaiseman pienelläkin volyymilla. En mikään hifisti ole (eikä Sonos hifistin valinta taida ollakaan), mutta matalien taajuuksien päälle ymmärrän jonkin verran. Nekin erottuvat pikku-Sonoksella hienosti. Tällä kertaa ruoanlaittomusiikkina toimi Soenin hieno debyyttilevy. Mainiota soitantaa, esityisesti DiGiorgion nauhaton basso vetää suupielet väkisin ylöspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...