maanantai 22. huhtikuuta 2013

Pekonia uunissa

TV:n ruokaohjelmia on kiva katsoa, koska niistä oppii aina jotain uutta. Uusi ohjelma Kaappaus keittiössä on tästä hyvä esimerkki. Ensimmäisessä jaksossa ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen kertoi, että pekoni kannattaa paistaa uunissa.


Eipä ole koskaan tullut mieleenkään kokeilla moista. Itse olen aina laittanut pekonin kylmälle paistinpannulle ja tuikannut tulen alle. Nytpä sitten kokeilin uunimenetelmää. Eli leivinpaperi pellille, pekonit siihen ja pelti kylmään uuniin. Uuni laitetaan lämpenemään 160 asteeseen. 20 minuutissa pekoni paistuu rapeaksi. 

Toimi mahtavasti. Kävi paljon helpommin kuin pannulla ja munakellon pirahtaessa pekoni oli valmis. Tulos oli keskimäärin parempi kuin pannulla paistettuna. Kaikki siivut olivat samalla tavalla rapsakoita, eikä yksikään ollut kärähtänyt. Tästä lähtien valmistan pekonin aina tällä tavalla. Kiitos Karille. Kyllä ne ammattilaiset osaa.

6 kommenttia:

 1. Kaveri kertoi uunikikan, ja nyt sinne kauppaan testaamaan asia pekonilla(ei siis kaupassa vaa kotona :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimii yhtä hyvin kuin minulla. Ei ole tullut pekonia pannulla paistettua sen jälkeen, kun tätä menetelmää kokeilin.

   Poista
 2. Minä laitoin myös munaa uuniin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaliaan kuuloista, toivottavasti onnistui.

   Poista
 3. Paistinpannulla paistaessa yksi hyvä kikka on laittaa pekonit kylmälle paistinpannulle, sitten siihen sen verran vettä, että pekonit peittyvät, ja hella päälle. Vesi kiehuu vähitellen ja sen jälkeen pekonit paistuvat hyvin. Ei ole palanut, ja tulee rapeaa. Mutta meinasin kyllä paistaa tänään isomman satsin niitä, joten uuni käyttöön poikkeuksellisesti. Jäin kyllä miettimään, keitätisinkö tapani mukaan lihat ekana. Mutta ehkä menen tämän blogin ohjeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Palaminen ei koskaan ole ollut ongelma, mutta keittiön seinien voitelu rasvalla kylläkin. Tämä keittämismetodi tuskin auttaa siihen. Pannulla paistaenhan pekoni laitetaan joka tapauksessa aina kylmälle pannulle. Tästä oli jotain tieteellistäkin näyttöä, mutta en jaksa nyt kaivella sitä tähän linkitettäväksi.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...