lauantai 8. syyskuuta 2012

Suklaa-Levy

Siinä ne ovat kuvassa kuin kaksi marjaa. Toinen on suomalaista Levyn suklaata ja toinen jenkkiläistä Mast Brothersin vastaavaa. Levyn suklaasta tässä oikeastaan oli tarkoitus kirjoittaa, mutta kun tuo toinenkin kaapista löytyi, niin päätinpä maistella molempia kerralla.


Yhteistä näille on se, että molempien kaakao on lähtöisin yhdeltä tilalta Madagascarilta. Tuskin samalta tilalta kuitenkaan. Molemmat myös työstävät suklaan itse pavusta eteenpäin. Eli siis paahtavat ja jauhavat pavut itse. Hienoa, että Suomessakin joku viitsii nähdä tällaisen vaivan!

Levyn suklaasta olen netistä lukenut sekä hyvää että huonoa. Meille asti päätynyt levy näytti vähän epätasaiselta, mutta mitään sulamisjälkiä siinä ei sentään ollut. Pienen maistelun perusteella maussakaan ei ollut ongelmia.

Näitä kahta hyvin lähellä toisiaan ollutta suklaata kokeilimme maistella ristiin. Levyn suklaassa kaakaota on 71 prosenttia ja makeutukseen on käytetty palmusokeria. Mast Brothers on laittanut prosentin enemmän kaakaota ja makeuttanut ruokosokerilla. Mitään lesitiinejä tai muita lisäaineita kumpikaan ei ole mukaan tarvinut. Jälkimmäinen suklaa maistui makeammalta ja hedelmäisemmältä. Maku myös tuli vähän viipyillen ja kesti pitkään. Levyn suklaassa oli havaittavissa lakritsinen vivahde. Suklaan maku jyräsi päälle saman tien, eikä jälkimaku ollut ollenkaan yhtä pitkä kuin Mast Brothersin suklaassa.

Suklaissa oli paljon samaa, mutta myös selviä eroja. Molemmat kyllä maistuvat hyvin espresson kanssa hyvän aterian päätteeksi. Käytän itse ja suosittelen.

Levyn suklaata saa käsittääkseni vain Eat & Joysta, Mast Brothersin suklaata puolestaan tuskin saa Suomesta mistään. Nettikauppansakin taitaa toimittaa vain Jenkkilään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...