torstai 30. elokuuta 2012

Onnekas sushilounas

Vaimoke on silloin tällöin käynyt lounaalla Tokyo 55:ssä, jossa on lounasaikaan klo 11 alkaen sushibuffet. Tänään lähdin itsekin mukaan kokeilemaan miltä tuntuu kunnon sushiähky, lomalla kun olen. Jostain syystä en sitten kuitenkaan ähkyksi asti itseäni syönyt, vaikka hyvää olikin. Napsin ensimmäisellä kierroksella lautaseni niin täyteen, että tulin jo siitä kylläiseksi, enkä sitten viitsinyt uutta kierrosta lähteä hakemaan.


Pois lähtiessäni päätin hetken mielijohteesta pistäytyä katsomassa Töölön torin muutamien myyntikojujen tarjontaa. Ehkä jotain kanttarellia voisi ostaa.

Yllätyin positiivisesti huomattuani, että tarjolla on monen laatuisten kasvisten ja marjojen lisäksi herkkutatteja sekä kotimaisia luumuja. Jotenkin en ole koskaan kotimaisia luumuja onnistunut mistään ostamaan ja niiden heikkoa saatavuutta olen ihan useammallekin ihmiselle valitellut. Herkkutattien kanssa minulla ei myöskään ole aiemmin ollut onnea matkassa.


Nyt siis on loppuviikosta luvassa herkkutattipastaa ihan tuoreista tateista. Luumuista ajattelin pyöräyttää purkillisen chutneyta, jota sitten käytän talven mittaan thaimaalaisen hapanimeläkastikkeen raaka-aineena. Jos vielä jostain löytäisin kotimaisia kirsikoita, olisi hillovarastoni hyvällä mallilla. Omenahilloa ja/tai -chutneyta olisi myös luvassa viikonloppuna, sillä sain tädiltäni kassillisen omppuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...