torstai 6. syyskuuta 2012

Kanelinen omena-jogurttitorttu

Ompuista pitää vielä vähän leipoman, kun vielä näyttävät olevan kunnossa. Viikko sitten ne jo poimin ja olen parvekkeella säilyttänyt.


Tämä ohje on muokattu joskus Pirkka-lehdessä olleesta ohjeesta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin puolukkahilloa, joka sitten jyräsi omenan niin tehokkaasti, ettei se maistunut lopputuloksessa ollenkaan. Resepti oli muuten kuitenkin varsin kehityskelpoisen oloinen, joten päätin tuunata sitä vähäsen.

pohja
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
8 kotimaista omenaa
1 tl kanelia
4 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

pinnalle
1 rkl sokeria
1/2 tl kanelia

Voitele irtopohjavuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Kuori omenat, kuutioi niistä viisi ja leikkaa loput ohuiksi lohkoiksi. Kaada omenakuutiot vuokaan pohjan päälle.

Sekoita jogurtti, munat, sokeri, perunajauhot, vaniljasokeri ja kaneli huolellisesti keskenään. Kaada jogurttitäyte omenoiden päälle vuokaan.

Aseta vuokaan päällimmäisiksi omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoa jäähtyneenä. Suosittelen oheen vaniljakastiketta. Itse tehty on tässäkin parasta, postaan yhden ohjeen malliksi huomenissa, jos muistan.

Tästä tuli yksi parhaista koskaan tekemistäni omenapiirakoista. Parempi puolisko kehui jopa parhaaksi. Työkavereillekin näkyi maistuvan. Tätä on tehtävä lisää, kunhan seuraavat näytteet syksyn omenasadosta meille asti ehtivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...