torstai 2. toukokuuta 2013

Rocky road

Yhdenlaista muunnelmaa rocky roadista tuli New Yorkissa maistettua ja siitä asti on ollut ideana joskus kokeilla tätä tehdä itse. Kyseessä siis on suklaa, johon on sekaan sotkettu vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja ties mitä. Kinuskikissalta vaimoke otti ohjeen pohjaksi ja hankki joitain tarveaineita. Näistä sitten otin ja sulattelin ja sekoittelin. Hyvää tuli.


Tässä voi kokeilla sotkea erilaisia suklaita. Kinuskikissan ohjeessa esimerkiksi oli puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata. Minä nyt käytin samanlaista suklaata koko määrän. Jos käytät erilaisia suklaita, sulata kukin laatu erikseen ja sekoita sitten lopuksi yhteen.

25 g voita
400 g suklaata
2 dl pieneksi leikattuja vaahtokarkkeja
40 g pekaanipähkinöitä
30 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
30 g ranskanpastilleja

Sulata suklaa ja voi erikseen. Sekoita. Murskaa pähkinät kohtalaisen pieniksi ja leikkaa vaahtokarkit pieniksi paloiksi. Sekoita pähkinät, vaahtokarkit ja pastillit suklaan sekaan. Kaada nopsaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Jos on kiire, voi hommaa nopeuttaa laittamalla vuoka aluksi puoleksi tunniksi pakastimeen. Leikkaa lopuksi annospaloiksi.

Hifistelijä ei sekoita noita pähkinöitä jne tuonne suklaamassan sekaan, vaan kaataa massaa ja sattumia vuorotellen vuokaan niin, että suklaata tulee pohjimmaiseksi ja päälimmäiseksi. Tämä valitettavasti vaikutti niin vaikealta suklaan ollessa kuitenkin kohtalaisen paksua tököttiä, että en viitsinyt siihen ryhtyä. Lopputulos on oikein hyvä tällä simppelimmälläkin mallilla.

Näistä tuli kivoja, joskin erittäin suklaisia, eli minä en näitä pysty juuri yhtä enempää kerralla syömään. Kahvin kanssa kuitenkin yksittäinen aina silloin tällöin menee kivasti. Ranskanpastillit yllättivät maistumalla aika vahvasti. Minua se ei haitannut, sillä pieni raikkaus oli tässä suklaisessa kokonaisuudessa pelkkää plussaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...