maanantai 13. toukokuuta 2013

Burgerilla Hietalahden kauppahallissa

Kauppahallit ovat kivoja paikkoja. Niissä täytyy käydä aina maailmallakin liikuskellessa pyörähtämässä. Muista blogeista olen lukenut Hietalahden kauppahallin uusista ruokapaikoista, eli E. Erikssonin osteribaarista ja Roslundin hampurilaisravintolasta. Hietalahdessahan on nyt välivaihe meneillään, kun siellä majailevat Wanhasta Kauppahallista remontin vuoksi evakossa olevat myyjät. Osteribaarissakin täytyy toki käydä, mutta nyt oli ensin vuorossa burgeri.


Roslundin listalla oli kahden burgerivaihtoehdon lisäksi muutakin lihapitoista ruokaa. Burgerivaihtoehdot olivat paikan nimikkoannos rosburger ja perinteisempi cheeseburger. Nimikkoannoksessa oli pekonia ja pidempään kypsytettyä cheddaria. Jos annoksessa on pekonia, niin sitten minulle semmoinen. Lisukkeiksi otimme ranskalaiset. Myös salaattia olisi ollut lisukkeeksi tarjolla.


Tilat ruokailulle ovat kohtalaisen pienet. Tiskillä on muutamia paikkoja, joissa voi annostaan odotellessa valutella kuolaa nuuskiessaan grillistä kohoavia tuoksuja. Yläkerrassa on sitten enemmän pöytiä, joskin käryt tulevat kyllä perässä sinnekin.

Hieman epäselväksi jäi, olisiko pöytä pitänyt itse puhdistaa ruokailun jälkeen. Ruoan kuljettaminen pöytään ainakin kuuluu asiakkaan tehtäväksi, annokset haetaan tiskiltä, kun oma numero huudetaan. Henkilökunta kyllä kävi astioita keräämässä ja pöytiä pyyhkimässä, mutta ainakin me jouduimme edellisen asiakkaan jätökset siivoamaan itse. Palvelusta ei siis heti suurta kiitosta ollut antaa. Paikka huomioiden tämä on ihan ymmärrettävää, mutta aina voi vähän nurista, sillä ei tämä ruoka mitenkään ilmaista ollut. Taisi olla ruuhkaisa hetki, sillä saimme ainokaisen vapaan pöydän.

Ruoan suhteen ainoa valituksen sananen voisi olla tarpeen ranskalaisten suolaisuuden osalta. Tosin olen vieläkin suolaisempia joskus saanut, näitä kyllä pystyi syömään.

Itse hampurilainen oli todella hyvä. Pekoni ja perinteistä pykälän vahvempi juusto tekivät mukavan lisän, joskin jo pelkästään hampurilaisen pihvi oli niin maukas, että varmaan tuo perus juustopurilainenkin olisi toiminut oikein hyvin. Sämpylä oli sekin parempi kuin keskimäärin. Kokonaisuutena menisin tämän ihan sinne kotimaassa syötyjen hampurilaisten kärkipäähän laittamaan. Nälkäkään ei jäänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...