torstai 23. toukokuuta 2013

Hernesosekeitto

Sosekeittoja en olekaan juuri tehnyt. Parempi puolisko on jostain saanut innostuksen tämmöisiin, joten ajattelinpa sitten jotain kokeilla. Kodin kuvalehden arkistosta löysin pohjaksi ohjeen, josta tämä pienin muunteluin syntyi.


Käytännössä muutin ohjetta sen verran, että käytin kasvisliemikuutioiden ja veden sijaan Puljongin kasvislientä ja sipulinmakuisen ruokakerman sijaan sipulia ja kuohukermaa. Siis vähemmän huttua ja enemmän ehtaa tavaraa.

600 g pakasteherneitä
8 dl kasvislientä
cayennepippuria
muskottipähkinää
2 dl kuohukermaa
1/2 sipuli
voita
2 rkl sitruunamehua

Kiehauta liemi ja lisää herneet. Keitä noin kymmenen minuuttia. Silppua sillä aikaa sipuli ja kuullota se nopeasti paistinpannulla voissa. Lisää sipuli ja kerma sekä mausteet keiton joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa. Soseuta keitto ja kiehauta se. Lisää sitruunamehu ja laita tarjolle.

Tämä oli oikein mukava uusi tuttavuus. Ihan hyvin maistui työpäivän jälkeen näin vannoutuneelle lihansyöjällekin. Pitänee jatkaa tutkimusmatkaa sosekeittojen ihmeellisessä maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...