tiistai 14. toukokuuta 2013

Ben & Jerryn uutuusjäätelöitä

Minun pitäisi varmaankin perustaa uusi tunniste näille jäätelöaiheisille teksteille. Niitä kun alkaa olemaan jo jonkin verran. Harmi, kun en ole moista hoksannut aiemmin. Ehkä tämä epäkohta johtuu aiemmasta nuivasta suhtautumisestani jäätelöihin. Joskus olin sitä mieltä, että yksi jäätelö per kesä oli tarpeeksi.


No, mutta nyt siis on puhe Ben & Jerryn uutuusmauista, joita otimme ihan kaksin kappalein kokeiltavaksi kerralla. Vielä kolmaskin uutuus olisi tälle jäätelökaudelle tarjolla, mutta nämä kaksi olivat houkuttelevimmat, eikä makeaa toki sovi syödä mahan täydeltä.

Pidän varsin paljon Ben & Jerryn jäätelöistä. Niissä on erittäin hyvää se, että valmistuksessa on käytetty oikeasti jäätelöön kuuluvia raaka-aineita, kuten kermaa ja kananmunaa. Pitäisi lailla kieltää tuotoksen kutsuminen kermajäätelöksi, jos siinä ei ole kermaa. Monissa näkyvästi brändätyissä ja hienon oloisissa jäätelöissä kuitenkin kerma loistaa poissaolollaan.

Yhtenä esimerkkinä surkeasta esityksestä käy Mangnum, jonka uutuusmakuja kokeilimme aiemmin keväällä. Tikut olivat hienoissa pahvibokseissa ja jäätelöt imeliä ja kermaisen paksuja. Mutta voi sitä pettymystä, kun menin lukemaan tuoteselosteen. Ihan samaa kuraa olivat kuin ne halvimmat pakastealtaan vaniljajäätelöt. Mitä sitä tuotetta parantamaan, kun rahat voidaan laittaa brändin vahvistamiseen. En osta Magnumia enää ikinä.


Kaksi nyt testattua jäätelöä olivat taas nokkelasti nimetyt Karamel Sutra ja Peanut Butter Me Up. Onhan näissäkin tuoteseloste pitkä kuin nälkävuosi ja teollisen prosessin kannalta aina niin pakolliset lisäaineet ovat mukana, mutta silti paljon nätimmältä näyttää lista kuin suurimmassa osassa muista pakastealtaan vaihtoehdoista. Ben & Jerryn jäätelöissä on aina mukana sattumia, jotka vaativat omat raaka-aineensa perusmassan ainesten lisäksi.

Kaikki kolme uutuutta ovat Ben & Jerryn uusia Core-jäätelöitä, joissa kussakin on erilainen sydän ja sen ympärillä muuta materiaalia. Peanut Butter Me Upin sydän on vadelmainen ja sen ympäriltä löytyy maapähkinäistä ja vaniljaista jäätelöä. Sattumina on suklaisia nappuloita, joissa on maapähkinää sisällä.  Karamel Sutrassa puolestaan sydän on toffeinen ja mukana on myös suklaa- ja karamellijäätelöä. Jotain suklaakikkareita tuntui seassa myös olevan.

Peanut Butter Me Up oli selvästi parempaa näistä kahdesta. Maapähkinä ja vadelma ovat hämmentävän hyvä yhdistelmä. Tällä ajatuksella voisi jonkin jälkkärivirityksen itsekin rakennella. Kenties maapähkinäinen vadelmabrownie? Suklaajäätelö on aina vähän tunkkaista ja niin nytkin. Toffeesydän ei tätä jäätelöä pystynyt pelastamaan. Siitä huolimatta Karamel Sutraakin söisin huomattavasti mieluummin kuin jotain peruslöperöä rasvattomasta maidosta tehtyä "kermajäätelöä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...