maanantai 13. elokuuta 2012

Piña colada tuoreesta ananaksesta

Näitä drinksuhommia tulee vähemmän harrasteltua. Oikeastaan en niitä yleensä edes juo, edes baarissa. Hyvin tehtynähän tämmöinen on toki mitä mainioin, mutta yleensä baarihenkilökunnalla ei ole aikaa muuhun kuin esanssilitkujen sekoitteluun. Poikkeuksiakin on, mutta tätä kyseistäkin juomaa olen nähnyt hyvin harvoin aidoista aineksista tehtävän.


Siksi pitää siis itse kokeilla. Etelän mailla tämä juoma tehtiin ihan tuoreesta ananaksesta, joten niinpä tein minäkin. Ohjeen nappasin täältä, kun en oikein muita tuoretta ananasta käyttäviä löytänyt. Tarkensin tähän käyttämäni kookoskerman osuuden ihan just eikä melkein.

4 cl vaaleata rommia (esim. Bacardi)
1 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa)
n. 2 cm kiekko tuoretta ananasta
(jäitä)

Laita aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä haluamasi pehmyisekse. Itse nyt tykkään pillillä imettynä tasaisesta koostumuksesta, joten pyöräytin hyvin pehmeäksi. Toiset tykkäävät pienistä sattumista. Mikäli ainekset eivät ole suoraan jääkaapista voi olla syytä laittaa jäitä mukaan, ainakin jos tehosekoittimesi selviää niistä.

Kaada sitten juoma lasiin, pilli perään ja nauttimaan. Lasin reunaan voisi vielä laittaa koristeeksi viipaleen tuoretta ananasta kuorineen. Valitettavasti ehdin omani käyttämään vähän turhankin tarkasti ja kuoret heittämään biojätteeseen, joten jäi nyt koristelematta. Hyvää oli silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...