lauantai 18. elokuuta 2012

Chili-vadelma-mojito

Kuulin, että tämmöistä juomaa tarjotaan Helsinkiläisbaari Cubassa. Itse en ole maistanut, joskin Ahjon versiota (jota ei mistään listalta löytynyt, vaan juoma syntyi pyynnöstä ystävällisen baarihenkilön toimesta) olen kokeillut. Tässä minun tulkintani aiheesta. Eli nyt siis näyttää siltä, että blogini alkaa täyttyä cocktailohjeista. Pitänee ostaa jo kohta smokki. Tai sitten voisin ainakin karistaa kesän aikana kertyneet kilot, että thaimaassa teetetty pikkutakki ei kiristäisi vatsan kohdalta.


chilirommi
pullo vaaleaa rommia
1 punainen chili

Chilirommin ohje on rikkinäinen puhelin-tyyppisesti samanlainen kuin siellä Cubassa. En väitä, että se tehdään siellä oikeasti näin. Chilin tulisuuden aiheuttava kapsaisiini uuttuu kuitenkin hyvin rommiin tällä tavoin.


Poista chilistä kanta, halkaise chili ja poista siemenet. Jätä mahdollisimman paljon vaaleaa osaa, koska siinä on paljon kapsaisiinia. Laita chilinpuolikkaat rommipulloon. Anna maustua vähintään kaksi viikkoa. Meillä oli kaverin kuukauden ajan maustamaa rommia (puolikas iso pullo rommia ja muistaakseni kaksi chiliä). Siinä oli ihan hyvin potkua.

chili-vadelma-mojito
4 cl chilirommia
pieni kourallinen mintun lehtiä
1 rkl ruokosokeria
1/8 lime kuorineen
muutama vadelma
1 1/2 dl tonic-vettä
jääpaloja

Limeksi suosittelen luomumallia. Siinä on vähemmän myrkkyä kuoressa. Pese lime joka tapauksessa huolellisesti.

Laita mintunlehdet, ruokosokeri ja vadelmat lasin pohjalle. Survo hetken ajan sopivalla nuijalla. Morttelin nuija käy hyvin. Lisää lime ja survo vähän lisää. Lisää jääpaloja niin paljon kuin lasiin mahtuu. Kaada lasiin rommi ja tonic-vesi. Nauti pillillä. Voit korvata jääpalat jäämurskalla, jos sopiva laitteisto sohjon valmistamiseen löytyy. Jäämurskalla varustettu juoma näyttää aina hienommalta.

Tämä oli mielestäni oikein hyvä drinkki. Yksi koemaistelijoista halusi korvata puolet tonic-vedestä vichyllä. Muille tonic maistui hyvin tässä drinkissä. Chilin puraisu sopii tähän kyllä todella mukavasti. Suosittelen lämpimästi.

Loppuun vielä kuva Ahjon drinksuista. Mukana kuvassa myös yksi kappale piña coladaa, joka sai kookoksensa jostain muusta kuin kookosmaidosta. Katsoin tarkasti baarimikon toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...