torstai 23. elokuuta 2012

Mojito

Tässä ohjeessa ei ole mitään ihmeellistä. Se on ihan tavallinen mojito-ohje, joita netti on pullollaan. Laitanpa sen nyt kuitenkin talteen, ettei tarvitse etsiskellä. Minttua ja limeä jäi yli edellisistä mojitoista, joten tuli nyt sitten kokeiltua tämän perusmallinkin tekemistä.


Ohje on oikeastaan melkoisen suoraan Maku-lehden nettisivuilta. Olen melko varma, että tiedän ohjeen kirjoittajan lukioajoilta.

4 cl vaaleaa rommia
1/2 lime kuorineen
1 rkl ruokosokeria
1 1/2 dl tonic-vettä
kourallinen mintunlehtiä
jäitä

Pese lime huolellisesti. Parhaiten tähän sopii luomulime, jossa ei pitäisi olla yhtä paljon myrkkyjä kuoressa. Laita mintunlehdet, lime ja sokeri lasin pohjalle. Survo hetkinen morttelin nuijalla tai vastaavalla. Lisää lasiin jäitä niin paljon kuin siihen mahtuu. Kaada päälle rommi ja tonic-vesi. Nauti pillillä.

Jäämurska olisi oikeastaan parempi kuin jääpalat, mutta kotioloissa murskan tekeminen on aika työlästä. Tehosekoitin hommaan kykenee, mutta jäitä pitää murskata todella paljon, jotta syntyisi muutakin kuin vain vettä. Murskan avulla juomasta saa kuitenkin näyttävämmän näköisen, sillä se pitää vihreät osat hyvin lasin pohjalla.

Kunnon mojito on raikas kesädrinkki. Ehkä kesän viimeisen lämpimän päivän kunniaksi tätä nautimme sisätiloissa samana päivänä blu-ray-markkinoille julkaistua Nälkäpeli-elokuvaa katsellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...