400 g kanan rintafilettä
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä (tai keltainen) paprika
1 sipuli
1 tlk vesikastanjoita
1 tlk banbunversoja
4 rkl öljyä (esim. maapähkinäöljy)
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
(1 dl vettä)
(1 dl vettä)
marinadi
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 rkl valkoviiniä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl sambal oelekia
1 tl riisiviinietikkaa (tai kuivaa sherryä)
2 rkl hoisin-kastiketta
1 tl sokeria
Kun kana on marinoitunut, on aika aloittaa wokkaus. Lämmitä puolet öljystä kuumaksi pannussa. Lisää kanapalat pannulle ja wokkaa parin minuutin ajan. Siirrä kanat pois pannulta. Lisää loppu öljy ja anna lämmetä. Lisää kasvikset pannulle yksi laatu kerrallaan ja sekoittele reilusti joka välissä minuutin ajan. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää kanat ja paista sekoitellen 2-3 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsyneet. Lisää kastike ja paahdetut cashewpähkinät ja sekoita hyvin noin minuutin ajan. Voit lisätä vettä, jos haluat vähäsen enemmän kastiketta. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Kyllä tämä taas oli parasta kung pota, jota olen koskaan tehnyt. Saa nähdä, palaanko tähän ohjeeseen vielä, vai kokeilenko taas jotain muuta. Hauskaahan näitä on kokeilla, ei siinä mitään. Ja wokkaus on aina hauskaa, joskin hieman hikistä hommaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti