torstai 2. elokuuta 2012

Kanttarellipastan ohjeen kuuluu blogista löytymän

"Jopas", totesi bloginpitäjä reseptiä etsiessään. "Ei löydykään sitä äärimmäisen hyvää ja simppeliä kanttarellipastan ohjetta blogista, vaikka olen sitä jo useampana vuotena aina sieniaikaan tehnyt. Pöh."


Vaan, kuinkas ollakaan, sehän onkin kirjattuna tänne herkkutattiversiona. Elikkäs tämähän on nyt  vanhan kertausta, mutta laitan tämän tänne siitäkin huolimatta. Osuupa seuraavalla kerralla hakutuloksiin, kun etsin kanttarellipastaa. Ohjeella on myös tapana hieman jalostua toistojen myötä. Tämä on nyt kuvaus tämän syksyn versiosta.

Ai niin, ohje on muuten muistaakseni Viinilehden viikon viinivinkistä jostain vuodelta x. En löydä sitä enää netistä, joten en voi linkittää. Ohjeessa ei ollut mitään tarkkoja määriä, joten tämä toteutus on minun tulkintani aiheesta. Joka tapauksessa tässä ohjeessa on sitä jotain, mitä hyvissä italialaisissa ohjeissa on (vaikkakaan ohje ei ehkä olekaan ihan italialainen muutoin kuin hengeltään). Nimittäin tämä on äärimmäisen yksinkertainen ja maukas.

1/2 l kanttarelleja
1 dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 sitruunan mehu
mustapippuria
1/2 puska lehtipersiljaa silputtuna
suolaa
250 g pennepastaa

Puhdista sienet ja leikkaa suurimmat kahteen-kolmeen osaan. Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

Wokkaa sienet nopeasti kuumassa pannussa oliiviöljyssä. Sekoita erillisessä astiassa oliiviöljy, sitruunan mehu, raastetut valkosipulin kynnet ja silputtu lehtipersilja. Mausta ripauksella suolaa ja reilulla määrällä mustapippuria myllystä. Tarkista maistamalla suolan ja pippurin määrä.

Kun pasta on valmista, valuta se hyvin ja sekoita joukkoon sienet ja mausteseos. Raasta lautaselle annoksen päälle kunnolla parmesaania.

Huomasin, että nytten on kuukauden ruokahaasteessa sienet pelissä. Pelataanpas sitten taas, enpäs olekaan osallistunut sitten viime kesän, mikäli oikein muistan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...