perjantai 19. elokuuta 2011

Simppeli jauhelihakeitto

Tämä on taas tätä jo vähän syksyisempää ruokaa. Jotain täytyi ihmisen syödä ja tämmöinen tuli mieleen. Resepti on yhdistelmä eri lähteistä. Arvoin pitkään, että laitanko joukkoon jääkaapista kanttarellikeitosta yli jääneen lopun sulatejuustoa, mutta päädyin kuitenkin koemaistamisen jälkeen jättämään juuston pois. Ihan oli maukasta keittoa ilman juustoakin. Käyttää, hyvät ihmiset, Puljongin lihalientä, heti tulee hyvä keitto!

500 g jauhelihaa
3 salottisipulia
3 rkl tomaattipyrettä
1 l lihalientä
2 pientä porkkanaa
2 pientä palsternakkaa
8 perunaa
suolaa ja pippuria
silputtua persiljaa

Kuori ja pilko porkkana, palsternakka ja perunat. Kuutioi sipuli. Ruskista jauheliha kattilassa. Lisää sipuli ja hämmentele pari minuuttia. Lisää tomaattipyre ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat ja palsternakka. Keitä 15 minuuttia. Lisää perunat ja keitä 15-20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persiljasilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...