lauantai 13. elokuuta 2011

Samettinen kanttarellikeitto

Käytetään nyt sitten niitä kanttarelleja, kun niitä kerran on. Hyviäkin vielä ovat. Etsiskelin netistä keitto-ohjetta ja löysin tieni blogiin Heikki's Kitchen, josta tämä ohje. En tehnyt isoja muutoksia, joskaan lopputulos ei näyttänyt ihan samalta.

Keittoni jäi vähän laihaksi, mutta makua kyllä löytyi vaikka muille jakaa. Kenties olisi pitänyt sitten kuitenkin suurustaa keitto. Arvelin tuplamäärän sulatejuustoa hoitavan homman, mutta näinpä ei käynytkään. Laihuudesta johtuen tämä toimisi hyvin alkuruokana, kuten keitot yleensäkin. Tässä keiton ohje siinä muodossa kuin itse sen valmistin.

1/2 l kanttarelleja
nokare voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 l kasvislientä (esim. Puljonki)
1 dl valkoviiniä
5 viherpippuria
5 mustapippuria
suolaa
2 dl kuohukermaa
200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa

ruisleipäkrutongit
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
2-3 viipaletta ruisleipää

Suikaloi sipulit. Sulata voinokare pannulla ja lisää pannulle sienet ja sipulit. Paistele kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Varo polttamasta.

Lämmitä kasvisliemi kattilassa kiehuvan kuumaksi. Lisää liemen joukkoon murskatut pippurit ja sipuli-sieniseos. Huuhtele sienten ja sipuleiden paistamiseen käyttämisi pannu valkoviinillä. Kiehauta valkoviini ja kaada se kattilaan. Keittele keittoa miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää keiton joukkoon kerma ja sulatejuusto. Keitä, kunnes sulatejuusto on hyvin sulanut. Kaada keitto tehosekoittimeen ja pyörittele tasaiseksi. Minulla tehosekoittimen kulho täyttyi vähän turhankin täydeksi ja keitto meinasi tulla yli, vaikka kuinka pidin kantta kiinni.

Valmista sitten vielä ruisleipäkrutongit. Lämmitä öljy paistinpannussa ja lisää rikotut valkosipulinkynnet ja pyörittele niitä hetken aikaa pannulla, jotta maku alkaa tarttua öljyyn. Lisää kuutioidut leipäviipaleet ja paista rapsakoiksi.

Keiton voi vielä lämmittää kattilassa, jos se ehti jäähtyä. Tarjoa ruisleipäkrutonkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...