perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kahvilla Linnunlaulussa

Kohtalaisen pitkään pysyi minulta salaisuutena tämä Helsingin Linnunlaulun Sinisessä huvilassa sijaitseva kahvila. Kahvilan nimi on selkeästi Sinisen huvilan kahvila.

Paikka ei oikein voisi kauniina päivänä parempi olla. Ulkopöydistä voi valita oman mieltymyksen mukaan joko suoraan auringossa tai puiden katveessa sijaitsevan. Kahvissa ja kahvileivissäkään ei ollut valittamista, mutta kyllä kaikki tarjoilut jäävät ehdottomasti näkymien varjoon. Ylhäältä kalliolta voi katsella Töölönlahden yli Finlandiatalon suuntaan tai sitten toiseen suuntaan Oopperatalolle päin. Lahden toisella puolen puiden välistä vilkkuu Mannerheimintien liikenne. Kaupungin melske on siinä ihan lähellä, mutta silti niin kaukana.

Kävelimme paikalle kesäisenä maanantai-iltapäivänä puoli viiden aikoihin. Pöytiä oli tarpeeksi, sillä istumapaikkoja riitti kaikille, vaikka jonoakin tiskille näkyi hetkittäin muodostuvan. Tarjolla on siis ainakin kahvia, kahvileipiä ja jäätelöä. Joka kerralla epäilyttää, että hyväksytäänkö maksutavaksi muu kuin käteinen. Kirjoitettakoon nyt sitten siis muistiin, että kortit käyvät myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...