sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kaunis kesäpäivä ulkosalla ja kuninkaalliset häät

Tänä kesänä on sää suosinut sen verran hyvin, että melkein voisin jo perua ainakin osan pahoista puheistani. Ehkä täällä Suomessa onkin ihan hyvä asua, ainakin kesällä.

Eilen oli lämmintä reilut 30 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Sonisphere olisi tarjonnut In Flamesia ja muuta kaunista musiikkia Kalasatamassa, mutta siitä huolimatta suuntasimme anoppilan pihamaalle kymmenen minuutin automatkan päähän kotoa. Matkalta nappasimme evääksi take away-sushit sekä macaron-leivoksia ja rose-samppanjaa Monacon kuninkaallisia häitä varten. Ei ehkä yhtä äijää kuin Sonisphere, mutta en valita.

Sushit maistuivat hyvin ulkona syötynä. Wasabi meni kuitenkin melkoisen lötköksi, vaikka kylmäketju säilyikin katkeamattomana kaupasta perille asti. Näin mainiolla kelillä en voinut vastustaa kiusausta kaivella humidorista mukaan Romeo & Julietan no 3 eli tuommoisen kolmen vartin Kuubalaisen. Yleensä kesän virallinen (ja usein myös ainoa) sikari tulee poltettua kesäloman alkamisen yhteydessä, mutta nyt etuilin viikolla. Sauhuttelun lomassa ehdin hyvin kirjoitella talteen vinkkejä New Yorkin matkaoppaasta.


Muutaman tunnin auringossa makoilun jälkeen kävimme sisällä katsomassa hetken hääohjelmaa. Paikan päällä Monacossa häävieraat hikoilivat pönötysasuissaan, meillä oli kuuma vähemmässäkin vaatetuksessa. Sisällä tosin oli jo vähän viileämpää. Toimitus oli niin pitkäveteinen, että eväiden loputtua aurinkoinen pihamaa kutsui jälleen.

Kotona väsäsin iltapalaksi vielä insalata capresen eli tomaattia ja buffalomozzarellaa oliiviöljyllä, balsamicolla, basilikalla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Sisällä oli lämpötila helteisen päivän päätteeksi ehtinyt jo sielläkin hellelukemiin, joten mozzarella lötkistyi melkoisesti salaattia lautaselle asetellessa.

Salaatin jälkeen tulin vielä huijatuksi katsomaan Sex and the City-leffaa, jossa "näkyy New Yorkia". Kaikkea kummaa tämmöinen helle saa ihmisen tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...