keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Saanko esitellä: Zappa pomodoro, tomaattikeitto

Tomaatti näkyi olevan kesä-heinäkuun ruokahaasteen aiheena. Mutta hei, minähän pidän tomaatista! Semmoisista kypsän punaisista makoisista tomaateista. Ihan jopa niin paljon, että olen yrittänyt moisia itsekin kasvattaa, vaikka viljelyalaa ei olekaan kuin pieni nurkkaus parvekkeella.

Höh, tulipas ruma soppa.
Elikkäs sitten vain miettimään sopivaa ohjetta. Pidän kovasti italialaisesta tomaattikeitosta pappa pomodorosta. Siitä se ajatus sitten lähti. Koska kotona sattui olemaan Hakaniemen torilta ostettuja hyvin kypsiä tomaatteja sekä anopilta saatua raparperia, lähdin näitä yhdessä keittelemään. Tässä tulos. Koska alkuperäistä keittoa pikkuisen jazzahtavampi yhdistelmä syntyi tästä, tuli nimikin sen mukaan.

Ohje syntyi ihan täysin siinä keittoa hämmennellessä, joten en uskalla tästä ketään ulkopuolista mennä syyttämään.

500 g kypsiä tomaatteja
100 g raparperia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 viipaletta ruisleipää
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sokeria
2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl kreikkalaista jogurttia

Lohko tomaatit ja poista kannat. Kuori raparperit ja leikkaa paloiksi. Kuutioi sipuli ja valkosipulin kynnet samoin kuin leipäviipaleet. Laita kaikki ainekset paitsi jogurtti kattilaan ja keitä noin puolisen tuntia. Lisää jogurtti ja sekoita hyvin. Syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...