Kyytön raakamaitoa on tullut viimeaikoina aina välillä ostettua jälkiruoan raaka-aineeksi. Viimeksi valmistin siitä mansikka-valkosuklaa-pannacottaa (muunnos vadelmaisesta versiosta) ja sille kaveriksi mansikkajäätelöä tuoreista mansikoista.
Maitoa jäi näistä vähän yli, joten ajattelin kokeilla Glorian Ruoka & Viini-lehden tuoreimmassa numerossa ollutta kyytönmaitolettujen ohjetta. Lehden ohjeessa lettujen kanssa tarjottiin itse tehtyä jäätelöä, joka vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Minulla nyt sattui kuitenkin edelleen olemaan jemmassa tuota omaa jäätelöäni, joten jätin tämän kokeilun tuonnemmaksi. Lehden ohjeessa oli käytetty vehnäjauhojen lisäksi ohrajauhoja, joita minulla ei kaapista löytynyt, joten otin vanhan tutun spelttijauhon avuksi.
5 dl kyytön raakamaitoa
3 kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Sekoita ainekset kulhossa. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Paista letut muurinpohjapannulla tai valurautapannulla voissa. Tarjoa kuumina jäätelön kanssa.
Letut olivat kyllä erinomaisen maukkaita. Hieman muotopuolia niistä kyllä osittain tuli, johtuen lähinnä allekirjoittaneen tottumattomuudesta letunpaistossa valurautapannun kanssa. Yleensäkin ensimmäinen lettu tuppaa menemään rikki, mutta tällä kertaa meni kolme ensimmäistä plus vielä pari satunnaista myöhemminkin. Voin kanssa ei kannata tässä hommassa säästellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti