tiistai 14. kesäkuuta 2011

Risotto primavera

Tämmöisen risoton pyöräytin tuossa aiemmin keväällä, kun teki jotain keväisen kuuloista mieli. Käytin tuohon kyllä pakasteherneitä ja -papuja, joten tiedä nyt sitten siitä keväisyydestä. Ehkä se on keväistä, kun käytetään viimeiset pakasteet pois ennen pakastimen sulattamista. Sitten taas mahtuu marjoja. Tai jotain. Aika lailla suoraan katsoin ohjeen Maku-lehden arkistosta.

10 dl kanalientä
50 g voita
1 maustemitallinen sahramia
1 sipuli pieninä kuutioina
2 valkosipulin kynttä murskattuna
3 dl risottoriisiä
1/2 dl valkoviiniä
1 sitruunan mehu
100 g herneitä
100 g vihreitä papuja
100 g parmesaania raastettuna
mustapippuria myllystä

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja anna pulputella hiljakseen. Sulata puolet voista pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Älä anna ruskistua. Lisää risottoriisi ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoittele, jotta viini imeytyy hyvin riisiin. Kaada kiehuvan kuumaa kanalientä pienissä erissä pannulle. Hämmennä välillä. Kaada lisää lientä vasta kun edellinen on lähes täysin imeytynyt. Kun riisi alkaa olla sopivan pehmeää, ota pannu pois kuumalta levyltä. Lisää sitruunan mehu, herneet ja pavut sekä parmesaani ja loppu voi. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla. Tarjoa heti.

Itse pariloin risotolle kaveriksi tuoretta tonnikalaa, johon lorautin pintaan hieman soijakastiketta ja seesaminsiemeniä ennen paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...