torstai 16. kesäkuuta 2011

"Start spreading the news, I'm leaving today..."

Tai en kyllä tänään lähde mihinkään (paitsi Oloon syömään grilliruokaa), vaan heinäkuussa vasta. Hieman kuitenkin matkakuumetta jo pukkaa. New York on siis matkakohteena tänä kesänä. Aiemminkin olen aikonut tänne ruokahavaintoja matkoilta kirjoitella, mutta aikeeksi on jäänyt. Nyt ajattelin kirjoittaa matkasta jo etukäteen, niin sitten ei ehkä kehtaisi jättää kirjoittamatta. Ehkä. Katsotaan nyt, miten laiska jaksaa.

Minulle tämä on toinen New Yorkin vierailu. Edellinen vierailu yhdeksän vuotta sitten tosin oli vain kahden päivän mittainen. Parempi puolisko on käynyt siinä välissä kerran paikan päällä (sieltä tuo kuva, jota puoliluvattomasti lainasin), joten hän toimikoon tällä kertaa oppaana, kun on paikka tuoreemmassa muistissa.

Muiden New York-kokemuksia on tullut kyseltyä, kuvia ja tv-ohjelmiakin katsottua sekä matkaopaskirjoja luettua. Myös dollarin kurssikehitys on ollut seurannassa. Etukäteisvalmistelut matkaa varten aloitan yleensä puolisen vuotta ennen lähtöä, niin siis nytkin. Google Mapsiin on kartta jo perustettu ja sinne merkitty keskeisiä nähtävyyksiä. Niin, ja tietysti merkattuna on myös valtavasti ravintoloita, joista olen kuullut hyvää joltain tutulta tai sitten lukenut jostain lehdestä, Trip Advisorista tai muualta. Seuraamistani ruokablogeista Pastanjauhantaa ja Siskot kokkaa ovat reissuiltaan myös antaneet kovasti varteenotettavia vinkkejä matkaajalle.

Tämän vuoden puolella satuin bongaamaan Glorian Ruoka & Viini-lehdestä puolen sivun artikkelin Brooklyniläisestä suklaapajasta nimeltään Mast Brothers. Veljekset tekevät suklaata käsityönä varsin tarkkaan valituilta tiloilta tulevasta kaakaosta. Näköjään ovat myös purjelaivalla itse hakemassa papuja jostain Karibialta. Varsin ekologista siis ja kuulemma myös hyvää. Hyvin houkuttelevasti suklaatehtaalle on mahdollista myös päästä tutustumiskierrokselle.

Anthony Bourdainin No Reservations-sarjasta oli digiboksilla tallessa mainio jakso, jossa haikailtiin katoavan Manhattanin perään. Siinä käytiin syömässä mm. pastramileipää Katz's Delissä ja baageleita Russ & Daughtersilla. Molemmat mainitut paikat on merkattu kartalle (sijaitsevat muuten ihan lähekkäin). Vähintään tuo Katz's Deli on pakko käydä koeajamassa.

Listaa mielenkiintoisista asioista voisi jatkaa loputtomasti. Hyvin valitettava tosiasia on se, että aikaa on kuitenkin vain yksitoista päivää kulutettavaksi paikan päällä. Jotain jää siis väkisinkin näkemättä ja kokematta, monta ravintolaa tutustumatta. Positiivisesti voi ajatella, että jääpähän jotain seuraavaankin kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...