tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kahvilasta saa kahvia

Näin tosiaan voi tilanne olla, mikäli kahvila sattuu olemaan auki. Kahvi jäi kuitenkin saamatta Helsingin Kalasataman uudessa Ihanassa kahvilassa, jonka luvataan olevan auki kauniina kesäpäivinä. Ehkä olimme liikkeellä väärään aikaan. Päivä kyllä oli kaunis, aurinkoinen ja lämminkin. Kello oli siinä puoli neljä iltapäivällä. Noh, näkymät kaupunkiin päin olivat hienot ja mahdollisesti avoinna ollessaan kahvila on ihan kiva. Tällaisenaan se näytti kahdelta spraymaalilla koristellulta kontilta, palalta mattoa ja joiltain betoniesineiltä.

Korjasimme tilanteen suuntaamalla kohti Aurinkolahden Kahvila Kampelaa, joka sijaitsee ihan Uutelan ja Aurinkolahden välimaastossa. Kehuvat Kampelan lohikeittoa, mutta sitä emme edelleenkään kokeilleet. Sen sijaan söimme kahvin kanssa valtaisan palan pannukakkua hillolla ja kermavaahdolla. Erikoiskahvejakin näkyi olevan tarjolla, kenties kokeilemme sellaisia seuraavalla kerralla. Joka tapauksessa kauniilla ilmalla Kampela on varsin viehättävä paikka.

Viime sunnuntaina satuimme olemaan liikkeellä Helsingin keskustassa ja siinä Lasipalatsin Eat & Joysta mm. luomujauhoja hakiessamme havaitsimme reilusti paikallista julkisuuttakin saavuttaneen kahvila-auto Camionetten siinä samaisen rakennuksen nurkalla. Minulle oli jäänyt auton sijoituspaikka epäselväksi. Kävimme sitten kokeilemassa kinkku-juusto-crepen ja espresson. Crepe oli vähän turhan juustoinen, mahdollisesti makea versio voisi toimia paremmin. Juusto oli kaiken lisäksi niin hyvin sulanutta, että se teki ruokailusta hyvin tahmean operaation. Lopputuloksena puoli naamaa oli juustossa. Kahvi oli hyvää, ja koneenkäyttäjällä näkyi olevan ihan oikeat otteet.

Lisää kesäkahviloita olisi tarkoitus käydä koeajamassa, mikäli kelejä riittää. Ensi viikolla olisi ravintola Olossa grilliruokaa tarjolla työporukallemme korvaukseksi pieleen menneestä pikkujouluillallisesta viime vuodelta. Tästä epäonnistumisesta jossain vaiheessa puolella sanalla mainitsinkin. Toivottavasti ensi viikolla homma menee paremmin. Kenties jotain tarinaa tästäkin reissusta ehkä luvassa sitten jälkikäteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...