keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Sahrami-sitruunarisotto kampasimpukoilla

Yritin keksiä jotain käyttöä lopuille kampasimpukoille, joita Stockmannin kevään Hulluilta päiviltä olin ostanut. Pakasteita olivat siis he. Tämmöinen ohje löytyi yhdestä italialaisia reseptejä sisältävästä kirjasta. Risottoa en nyt tehnyt ihan täysin kirjan ohjeen mukaan, vaan sovelsin vähän aiemman kokemuksen pohjalta. Varsin yksinkertaista ja maukasta, kuten italialaisen ruoan kuuluukin olla. Hyvin tuli merenelävät hyödynnettyä. Samalla sain taas käytettyä vähän vähemmäksi risottoriisiä, jota on siunaantunut kaappiin turhankin paljon.

Sen verran tuli taas töhöiltyä, että sahrami jäi kokonaan pois. Kuten kuvasta näkyy.

16 kampasimpukkaa ilman kuorta
1 1/4 l kiehuvaa kalalientä
1 sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
1 hienoksi silputtu sipuli
280 g risottoriisiä
1 maustemitallinen sahramia
1/2 dl valkoviiniä
115 g parmesaania raastettuna
suolaa ja pippuria

Kuumenna 2 rkl voita ja oliiviöljy kattilassa kunnes voi on sulanut. Lisää sipuli ja kuullota sekoitellen kunnes sipuli on pehmentynyt, mutta ei ruskistunut. Lisää riisi ja sekoittele. Kun riisi on läpikuultavaa, lisää valkoviini ja sekoittele hyvin hetken aikaa. Tämän jälkeen ala kaatamaan kiehuvaa lientä vähän kerrassaan riisin sekaan. Sekoita välillä. Kaada lisää lientä vasta, kun edellinen alkaa olla kokonaan imeytynyt. Kun riisi alkaa olla sopivan pehmeää, ota pannu pois kuumalta levyltä. Lisää loppu voi ja parmesaani. Mausta pippurilla, sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla.

Voitele kampasimpukat kevyesti öljyllä ja paista kuumalla parilalla n. 2 minuuttia per puoli. Lorauta lopuksi sitruunamehua kampasimpukoiden päälle. Mausta ripauksella suolaa.

Laita risottoa lautaselle ja neljä kampasimpukkaa päälle. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...