sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Vadelma-valkosuklaa pannacotta

Vadelma ja valkosuklaa ovat nyt jostain syystä olleet jälkiruokasuosikkiyhdistelmä jo jonkin aikaa. Siksi päätin nyt tehdä tämmöisen viritelmän. Perusohje on muistaakseni Alkon sivuilta napattu. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla valkosuklaan kanssa mangoa.


2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
2 rkl vaniljasokeria (tai puolikas vaniljatanko)
1/2 dl sokeria
150 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1 dl vadelmia

Sekoita maito ja kerma sekä vaniljasokeri. Jos käytät aitoa vaniljaa, ruopsuta tangon sisukset maidon ja kerman sekaan ja laita lopuksi itse tanko mukaan. Kiehauta. Vaniljatanko kannattaa ottaa poistaa tässä vaiheessa. Sulata joukkoon koko ajan sekoittaen valkosuklaa pieninä paloina. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, puristele kuiviksi ja sekoita kuumaan kermaseokseen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita sitten mukaan vadelmat. Jaa annosastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Voit korvata halutessasi vadelmat mansikoilla. Annoksen päälle sopii erinomaisesti itse tehty italialainen vadelmajäätelö. Tämä onnistuu kätevästi ohjeella, joka löytyy täältä. Tämä ohjehan on muuten niin hirveän simppeli, että tuo gelato tuo mukavasti lisävaikeusastetta. Lisäksi vieraille tarjottuna itse tehty jäätelö on varma irtopistemagneetti. Toki voit tarjota pannacottan ilman jäätelöäkin.

Alkon tilausvalikoimasta löytyy mahtava kuohuva jälkiruokaviini, Banfin Rosa Regale Brachetto d'Acqui, joka sopii erinomaisesti sekä vadelma- että mansikkaversion kanssa. Käy kysymässä lähimmästä Alkosta, pullo saapuu myymälään muistaakseni viikon sisällä tilauksesta. Joitain tilausvalikoiman tuotteita täytyy ottaa koko laatikollinen, mutta ainakin tätä viiniä saa pulloittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...