sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Mansikkamartini

Tämmöisen drinksuohjeen luin kolmisen vuotta sitten jostain lehdestä. Käytin ohjetta valmistujaisissani ja se vaikutti toimivan hyvin. Valitettavasti en enää muista, että mikähän lehti mahtoi olla kyseessä. Olin varma, että se oli joko Glorian Ruoka & viini tai Viinilehti. Valitettavasti kumpikaan ei ollut kyseessä, sillä minulla on molempien lehtien kyseisen ajankohdan numerot tallessa, eikä ohjetta sieltä löydy. En siis pysty kertomaan ohjeen lähdettä, enkä oikeastaan edes voi vannoa määrien menevän alkuperäisen ohjeen mukaan. Tällä ohjeella näitä kuitenkin tein illanistujaisiin ja ainakin itse tykkäsin.

mansikkasose
2 dl tuoreita mansikoita
2 dl vettä

vaniljasiirappi
1 dl sokeria
1 dl vettä
puolikas vaniljatanko

Valmista mansikkasose laittamalla ainekset tehosekoittimeen ja pyörittämällä konetta kunnes sose on tasaista. Veden määrän kanssa voi joutua vähän arpomaan. Mitä vähemmän vettä, sitä enemmän makua. Toisaalta, ainakin minun cocktailshakerini siivilästä ei kovin paksu tökötti tule läpi. Ole siis tarkkana, mikäli haluat jotain lasiinkin asti. Laita sose jääkaappiin, jotta se pysyy viileänä.

Keitä seuraavaksi vaniljasiirappi. Laita ainekset kattilaan ja keitä sekoitellen kunnes seos sakenee. Ota vaniljatanko pois ja raaputa sen sisältö siirapin sekaan. Sekoita ja jäähdytä. Huomaa, että siirappi jämähtää huomattavasti jäähdyttyään. Voit tietenkin käyttää valmista makusiirappia, mutta siinä tuskin on oikeaa vaniljaa. Ja vanilliini on hanurista, esimerkiksi lehmän hanurista. Huomaa myös, että tavalliset vaniljasokerit saavat suurimman osan "vaniljan" maustaan vanilliinista. Aito vanilja kun tuppaa olemaan vähän kalliin puoleista.

mansikkamartini (1 annos)
1 dl mansikkasosetta
2 tl vaniljasiirappia
2 cl vodkaa
jääpaloja

Laita ainekset shakeriin ja ravista reilusti. Kaada siivilän läpi lasiin. Shaken, not stirred, Mr. Bond.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...