keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Raparperi-kookospiirakka

Thaimaalaisten ruokien maistelun ja kokkailun myötä kookoskammoni on nähtävästi kaikonnut kokonaan. Tämmöinenkin leipomus kuulosti heti Hesarista luettuna houkuttelevalta. Tämän tosin leipoi vaimoke, joka kuitenkaan ei ole vielä toistaiseksi innostunut kokeilemiaan ohjeita tänne blogiin kirjoittelemaan. Kirjaaminen jäi siis minun vastuulleni.

Reseptissä pohjaksi ehdotetaan valmista murotaikinaa. Taikina ei kyllä ole vaikea tehdä itsekään, hyvä ohje löytyy esimerkiksi Kinuskikissalta.

1 pkt valmista murotaikinaa (tai itse tehty taikina yllä olevan linkin takaa löytyvällä ohjeella)

täyte
1 pieni tölkki kookosmaitoa (165 ml)
1/2 dl smetanaa (ranskankermaa alkuperäisessä ohjeessa)
2 kananmunaa
1 dl sokeria

päälle
2-3 raparperin vartta
sokeria

Voitele piirakkavuoka, kauli murotaikina ja levitä tasaisesti vuokaan, myös reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sekoita pohjan esipaiston aikana täytteen ainekset kulhossa. Kuori raparperit ja leikkaa paloiksi. Paksuimmat varret kannattaa halkaista kahtia.

Ota pohja uunista ja kaada täyte päälle. Lado päälle raparperit ja ripottele pinnalle vähän sokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat paistuneet ruskeiksi. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Kookos maistuu tässä piirakassa juuri sopivan miedosti. Yhdistelmä raparperin kanssa toimii mainiosti. Tätä on alkukesän raparperisesongin aikana tehty nyt jo pari kertaa ja edelleen maistuu. Nami nami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...