perjantai 22. kesäkuuta 2012

Mangojuustokakku

Olen useaan otteeseen maininnut pitäväni itse enemmän niistä uunissa paistetuista tuhdimmista juustokakuista kuin tämmöisistä kevyistä liivatteen avulla kiinteytetyistä. No, välillä on hyvä kokeilla näitäkin. Vaimoke löysi tämmöisen ohjeen Valiolta ja päätti kakun pyöräyttää. Todella hyvää tuli ja heti perään tehtiin toinenkin vieraille tarjottavaksi. Tässä käytetään Valion uutta mangotuorejuustoa, jonka voi toki korvata itse mangolla maustamallaan maustamattomalla tuorejuustolla. Nämä valmiiksi maustetut kun tuppaavat olemaan maustettuja ties millä muulla kuin sillä oikealla hedelmällä.

pohja
10 digestivekeksiä
80 g voita (alkuperäisessä ohjeessa oli vähemmän, mutta sillä määrällä pohja ei vielä oikein pysy koossa)

täyte
2 tlk säilykemangoa
1 tl raastettua limetinkuorta
1/2 dl limettimehua (1-2 limettiä)
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa Valio Viola mango-tuorejuustoa (voit myös käyttää maustamatonta tuorejuustoa, jolloin säilykemangoa tarvitaan enemmän)
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2 dl sokeria

kiille
2 dl mangomehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksien joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos vuokaan.

Valuta säilykemangot ja soteuta. Pese limetit kuumalla vedellä harjan kanssa ja raasta kuori. Purista mehu. Sekoita limentin kuori ja mehu mangososeeseen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin.

Pehmitä liivate runsaassa kylmässä vedessä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahtoon koko ajan vatkaten. Purista vesi liivatteista. Liuota liivatteet 2 rkl mangomehua ja kaada ne koko ajan sekoittaen mangoseokseen. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita varovasti. Kaada täyte vuokaan, peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Valmista kiille, kun kakku on hyytynyt. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta ja annan jäähtyä hiljalleen sekoitellen 3-4 minuuttia. Kaada varovasti kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään. Kun kiille on hyytynyt, irrota vuoan reunus ja tarjoile kakku.

Tämä tosiaan ei ole ollenkaan niin raskas kuin uunissa paistettu juustokakku. Aikaahan valmistumiseen menee, mutta varsinaista työtä tässä ei suunnattomasti ole. Sanoisin, että työmäärään nähden tuloksena on erittäin maukas ja näyttävä kakku. Voit koristella kakun esimerkiksi alkuperäisen ohjeen suosituksen mukaisesti vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...