tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kesäinen salaatti mansikoilla ja raparperilla

Pirkka-lehdestä sattui silmään kivan kuuloinen salaatti, johon tuli mansikoita ja raparperia. Ruotsalaisia mansikoita sai jo torilta ja raparperia tyrkytti meille jo useampikin ihminen. Tai siis olisi sitä suomalaistakin mansikkaa ollut tarjolla, mutta hinta oli toistaiseksi vähän turhan suolainen. Ruottalaisilla siis mentiin nyt.

300 g raparperia (2-3 vartta)
1/2 dl sokeria
1/2 kurkkua
1/2 l tuoreita mansikoita
200 g fetajuustoa
1/2 puska kahta eri salaattia
1 dl saksanpähkinöitä

kastike
raparperi-sokeriliemi
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus mustapippuria

Paloittele raparperit n. 3 cm paloiksi. Paahda raparperipaloja ja sokeria paistinpannulla. Kun sokeri on sulanut ja raparperit hieman pehmenneet, nosta raparperit pois pannulta. Keitä raparpereista irronnutta mehua ja sokeria vielä pari minuuttia pannulla. Kaada pois pannulta ja sekoita valkoviinietikan kanssa kastikkeeksi. Mausta kastike mustapippurilla.

Viipaloi kurkku ja mansikat, huuhtele ja revi salaatit. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Sekoita salaattiainekset kulhoon, lisää saksanpähkinät ja kaada joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua.

Tämä olikin kerrassaan mainion kesäinen salaatti grillatun lihan kaveriksi. Mielestäni mansikoiden makeus, fetan suolaisuus ja raparperin hapan kirpeys muodostivat hienon tasapainoisen yhdistelmän. Kuva ei nyt oikein erityisen hyvin esitä tuota salaattia, mutta tämän parempaa kuvaa ei tullut otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...