maanantai 31. lokakuuta 2011

Leivätön hampurilainen

Pikaiselta Tukholman pyrähdykseltä palattuamme täytyi väsymyksen hieman jo hellittäessä jaksaa kehittää jotain helppoa ja nopeaa ruokaa. Kirjasta Karppaajan arkiruokaa nappasin idean hampurilaisista ilman leipää.

Tein jauhelihapihvin samalla ohjeella kuin jo pari kertaa aiemminkin. Laitan ohjeen nyt kuitenkin tähänkin varmuudeksi.

hampurilaispihvit
500 g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset taikinaksi. Pyöritä öljytyillä käsillä neljä littanaa pihviä. Paista pihvit pannulla voissa.

hampurilainen
salaattia
tomaattia
juustoa
kurkkua (suola- ja/tai tuore-)
pekonia
4 kananmunaa
majoneesia

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Viipaloi tomaatti, juusto ja kurkut. Paista pekoni ja kananmunat pannulla. Majoneesi syntyy esimerkiksi jo aiemmin mainitussa hampurilaispostauksessa mainitsemallani ohjeella (voit jättää halutessasi ohjeessa käytetyn chipotlen pois). Rakenna hampurilainen siten, että käytät salaatinlehtiä sämpylän sijalla.

Tuli mieleen soveltaa ohjetta käyttämällä salaatin sijaan paistettua munaa sämpylän korvikkeena. Siis kaksi munaa/hampurilainen, yksi alle ja yksi päälle. Pihvejä jäi vähän yli, joten kokeilin tätäkin variaatiota. Toimii muuten paremmin kuin alkuperäinen. Tähän tarvitset siis kahdeksan munaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...