tiistai 18. lokakuuta 2011

Katastrofilihapullat kukkakaalimuusilla

Lihapullia teki mieli, mutta normaalisti käyttämäni lihapullaresepti sisältää leipäkuutioita, jotka eivät nyt tähän vähähiilihydraattisuuteen oikein sovi. Siksi lähdin etsimään uutta ohjetta. Kaukaa ei tarvinut etsiä, kun postiljooni toimitti kotiin uuden Glorian ruoka & viini-lehden. Siinä oli kansikuvajuttuna tuplalihapullat. Näistä toiset pullat sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Kaikki oli hyvin siihen asti, kun oli tarkoitus ruveta ruokaa valmistamaan. Silloin huomasin, että tarveaineiden osalta on pienoisia puutteita. Lähdin siinä sitten soveltamaan ja sainkin sitten lopulta aikaiseksi lihapullia, jotka valitettavasti olivat vähän turhan löysiä ja siksi lässähtivät paistettaessa ikävästi. Smetanaa taisi tulla vähän liikaa. Siksi skaalasin smetanan määrää alas päin ohjetta ylös kirjoittaessani. Näillä spekseillä tuloksen pitäisi olla onnistuneempi kuin minulla.

Lisäkkeeksi kaivoin pakastimesta kukkakaalia ja keitin siitä muusia. Keittiöpuutarhasta kaivelin viimeiset kypsät kirsikkatomaatit, joista syntyi kiva salaatti rehupuskan, kurkun ja kuutioidun juuston kanssa.

lihapullat
400 g jauhelihaa
50 g smetanaa
1 kananmuna
2 tl sambal oelek-kastiketta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
paistamiseen voita

Sekoita ainekset keskenään, pyörittele kostein käsin pyöryköiksi ja paista pannulla voissa kypsiksi. Voit myös hoitaa loppukypsennyksen 200-asteisessa uunissa.

kukkakaalimuusi
450 g (pakaste)kukkakaalia
2 dl vettä
1 tl suolaa
reilu nokare voita
reilu loraus kuohukermaa

Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää kukkakaali. Keitä kypsäksi ja kaada loppu vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää suola, voi ja kerma. Kermaa kannattaa ensin lorauttaa vähän ja sitten tarpeen mukaan lisää sopivan paksuuden aikaansaamiseksi. Sekoita hyvin ja tarjoile lihapyöryköiden ja salaatin kanssa.

Kukkakaalimuusi toimii hyvin perunamuusin korvikkeena. Ei se ihan samalta maistu, vaikka karppi niin väittäisikin. Hyvää se silti on ja toimii ihan hyvin samassa tarkoituksessa kuin perunamuusi. Itsensä pettämiskerroin ei siis tässä kohtaa nouse kovinkaan korkealle.

Vaikka nämä pyörykät nimesinkin katastrofipyöryköiksi, niin eivät ne nyt mitenkään erityisen pahoja olleet. Itse asiassa ne olivat ihan hyviä. Lihan laatuun kannattaa tietysti panostaa. Kyllä tätä ohjetta aion toistekin käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...