maanantai 17. lokakuuta 2011

Tutustumassa Kluuvin Eat & Joylla

Kävimme avajaislauantaina tutustumassa uutukaisessa Kluuvin kauppakeskukseen avatussa Eat & Joyn kauppahallissa. Nähtävästi lähiruoalla ei mene mitenkään erityisen huonosti tällä hetkellä. Sen verran isot olivat puitteet. Kerrassaan hieno juttu siis. Harmi vain, että Kluuvi ei sijaitse meillä minkään normaalin kulkureitin varrella.

Tarjolla oli kaikenlaista tuotetta. Ostoksia emme varsinaisesti olleet tekemässä, mutta siitä huolimatta mukaan tarttui juustotiskiltä kokoelma hauskasti nimettyjä ja erinomaisen makuisia juustoja.

Juusto- ja kalatiskien lisäksi kauppahallista löytyi lihatiski sekä juureskellari. Myös kohtalaisen tuoreita jauhoja oli tarjolla, kun niitä näköjään jauhetaan ihan paikan päällä. Puulämmitteinen uuni löytyi samoin kuin savustamo.

Ensimmäinen kierroksemme paikalla jäi aikatauluongelmien takia varsin lyhyeksi. Sen verran kuitenkin pysähdyimme, että hörppäsimme Kaffa Roasteryn paahteista valmistetut kahveet hallin kahvilassa. Siinä hörpiskellessä vasta tajusin, että ilmeisesti samassa kahvilassa olisi saanut vaikkapa cappuccinon raakamaidosta valmistettuna. Ehkä sitten seuraavalla kerralla...

Kaiken kaikkiaan uusi kauppahalli on hieno osoitus luomu- ja lähiruoan arvostuksen valtavasta kasvusta. Ihmiset ovat enenevässä määrin aidosti kiinnostuneita ruoastaan ja siitä mistä se on lähtöisin. Tällainen isompi yksikkö, josta on mahdollista löytää kaikki aterian raaka-aineet yhdestä paikasta, ja samalla varmistaa niiden korkea laatu ja luonnonmukaisuus, helpottaa merkittävästi oikeiden valintojen tekemistä. Mitä helpommaksi lähiruoan suosiminen tehdään, sitä useampi on valmis tämän valinnan tekemään.

Hinta tietenkin on myös tärkeä tekijä. Eiväthän Eat & Joyn tuotteet pysty mitenkään hinnoilla kilpailemaan markettien perusraaka-aineiden kanssa. Kiinnostuksen lisääntyminen kuitenkin lisää tuotantoa ja kenties jossain määrin myös alentaa hintoja. Silti hyvästä laadusta on varmasti myös tulevaisuudessa varauduttava maksamaan. Se on sitten jokaisen oma valinta, haluaako syödä hyvin vai huonosti. Ihminen kuitenkin rakentuu ravinnostaan. Kyse on siis mitä suurimmassa määrin sijoituksesta omaan hyvinvointiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...