sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Suklaakohokas

Kohokas, tuo kotikokin verenpainetta nostava jännitysnäytelmä. Onneksi on tämä ohje, jolla suklaakohokas ei epäonnistu koskaan. Ohje on yksinkertainen, nopea ja varma. Tämmöisistä minä tykkään! En ole mikään erityisen suuri suklaan ystävä, mutta kyllä tällainen suklainen jälkiruoka aina hyvän aterian päätteeksi espresson kanssa maistuu.

Tällä ohjeella syntyy 4-6 kohokasta, vuoan koosta riippuen. Minun kohokasvuokani ovat ilmeisesti vähän isommanpuoleisia, koska joudun tekemään neljää kohokasta varten tätä puolitoistakertaisen annoksen.

200 g tummaa suklaata
2 kananmunan valkuaista
1/2 dl sokeria
voita vuokien voiteluun
sokeria vuokien vuoraamiseen

Sulata suklaa hellävaraisesti vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa kolmessa osassa varovasti lastalla käännellen valkuaisvaahtoon. Massa voi jäädä vähän raidalliseksi. Laita massa voideltuihin ja sokeroituihin vuokiin, ja tasoita pinta lastalla. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia. Jos et halua paistaa kaikkia kohokkaita kerralla, voit pakastaa ne tai säilyttää 1-2 vrk jääkaapissa. Paista pakastetut/jääkaapissa olleet kohokkaat juuri ennen tarjoilua. Muista kohokkaan perussääntö: kohokas ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija kohokasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...