maanantai 29. marraskuuta 2010

Kanttarellirisotto


Epätyypillisesti tässä tulee lihaton ruoka. Risotto vain on niin hyvää, ettei lihaa välttämättä tarvita. Toki voit korvata kanttarellit vaikkapa herkkusienillä ja pekonilla. Kuutioi pekoni ja paista se pannulla lisäten viipaloidut herkkusienet lopuksi joukkoon. Yhdistä nämä sitten risoton sekaan kanttarellin asemesta.

40 g voita
1 sipuli
200 g risottoriisiä
1 dl hapokasta valkoviiniä
6 dl kanalientä
40 g raastettua parmesaania
suolaa
pippuria
1 sitruunan mehu
kuivattuja tai tuoreita kanttarelleja

Jos käytät kuivattuja kanttarelleja, liota niitä vähintään tunnin verran kylmässä vedessä. Pilko isoimmat sienet vähän pienemmäksi.

Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Lämmitä kanaliemi kiehuvan kuumaksi kattilassa. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Kuullota pehmeäksi, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota vielä hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin miedolla lämmöllä.

Paista kanttarellit nopeasti öljyssä ja jätä kulhoon odottamaan. Lisää kiehuvaa kanalientä risottoon vähän kerrassaan. Kypsennä kunnes riisi on aldente. Kanalientä lisätään varovasti, jotta vältytään keittämästä riisiä liian kypsäksi. Lisää lopuksi vähän kanalientä sekä parmesaani, sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Muista, että täydellinen risotto muistuttaa vähän paksua velliä, kuten Jamie Oliver asian ilmaisi. Kanaliemen lisäämisellä pystyt kontrolloimaan lopputuloksen paksuutta. Sekoita ihan viimeiseksi joukkoon kanttarellit.

Koska valkoviiniä kuluu vain 1 dl ruoan valmistukseen, voit käyttää lopun ruokajuomana. Suosittelisin tähän kohtaan hapokasta italialaista valkoviiniä, esimerkiksi Lugana San Benedetto, joka on kotoisin Veneton alueelta. Tämä viini kävi hyvin myös sushin kumppaniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...