Panang-curryn metsästykseltä kotiin tuomisiksi sain myös massaman-currytahnaa. Pakko oli siis taas kaivaa kirja Löytöretki Thaimaan keittiöihin hyllystä ja etsiä sieltä tämä ohje.
2 kanelitangon palaa
10 kardemumman siementä
5 mausteneilikkaa
2 rkl kasviöljyä
2 rkl massaman-currytahnaa
800 g naudanpaistia suikaleina
4 dl kookosmaitoa
2 1/2 dl naudanlihalientä
2-3 perunaa paloina
2 tl inkivääritahnaa
3 rkl kalakastiketta
3 rkl palmusokeria
110 g suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
3 rkl tamarindisosetta
Laita kanelitangot, kardemumman siemenet sekä mausteneilikat wokkipannulle ja paista miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia sekoitellen, kunnes ainekset alkavat tuoksua. Poista ne sitten pannulta.
Kuumenna öljy samassa pannussa ja paista massaman-currytahnaa keskilämmöllä 2 minuuttia, kunnes se alkaa tuoksua. Lisää naudanliha ja paista sekoitellen 5 minuuttia. Lisää kookosmaito, liemi, perunat, inkivääri, kalakastike, palmusokeri, 3/4 maapähkinöistä, tamarindisose sekä paistetut mausteet. Laske lämpö alhaiseksi ja anna hautua 50-60 minuuttia, kunnes liha on pehmennyt ja perunat kypsiä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita tarjoilukulhoon ja koristele lopuilla maapähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti