maanantai 1. marraskuuta 2010

Farfalle salmone e piselli eli savulohipastaa herneillä

Tämä ohje on Gino D'Acampon mainiosta ja palkitusta modernia italialaista ruokaa hauskasti esittelevästä kirjasta Fantastico (josta tulee aina mieleen Puerto Banuksen italialaisen ravintolan hassu tarjoilija, jonka mielestä kaikki asiat olivat vähintään "super fantastico").

Minun mielestäni D'Acampon alkuperäisessä ohjeessa oli turhan reippaasti pastaa. Keitin itse pastaa puolet D'Acampon ehdottamasta puolesta kilosta ja totesin sen riittävän ihan hyvin.

70 g voita
1 rkl oliiviöljyä
3 hienoksi silputtua salottisipulia
150 g sulatettuja pakasteherneitä
100 g savulohta pieninä paloina
1 dl kevytkermaa
250 g farfallepastaa
suolaa ja pippuria

Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa ja ruskista sipulit. Lisää herneet ja kypsennä noin 3 minuuttia. Lisää lohi, tarkista maku ja kypsennä keskilämmöllä vielä 3 minuuttia. Lisää kerma ja keitä 2-3 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee.

Keitä pasta suolatussa vedessä ohjeen mukaan, valuta ja lisää heti kastikkeeseen. Pidä pannu keskilämmöllä ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Jauha pinnalle mustapippuria ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...