sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Mintulla maustettu herne-pekonipasta

Tässä toinen kokeilu Henri Alénin kehutusta keittokirjasta Vuoden keittokirja. Ohje on varsin lähellä tuttua arkiruokaa, jota aina säännöllisesti teen, mutta jota nähtävästi en blogiini ole kirjannut. Oleellisin ero on lähinnä tuore minttu. Kuulosti sen verran erikoiselta, että oli pakko kokeilla.


4 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
6 siivua pekonia
400 g pastaa
2 dl tuoreita puhdistettuna herneitä tai pakasteherneitä
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
raastettua parmesaania

Kuori sipulit ja valkosipulin kynnet ja hienonna ne. Pilko pekoni. Ruskista salottisipuli yhdessä pekonin kanssa. Lisää valkosipuli. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa pastana oli fettuccineä, mutta minä sooloilin ja käytin penneä.

Lisää pekonin ja sipulien joukkoon pannulle herneet, minttu ja oliiviöljy. Lämmitä. Valuta kypsä pasta ja lisää se pannulle. Sekoita voi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.

Herneet ja pekoni ovat tunnetusti hyviä kavereita. Hyvin tähän kävi myös tuo minttu. Kaikkea ne ammattilaiset keksii. Tässäpä taas helppo ja hyvä arkiruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...