maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kanaa soijalla ja hunajalla maustettuna

Huippukokkien kotiruokakirjojen parissa jatkamme taas. Tällä kertaa palaan lahjaksi saamaani Tomi Björckin kirjaan Huippukokin kotiruokaa. Siitä löytyy tämänkertainen ohje, joka osoittautui oikein näppäräksi. Hetkinen tätä pitää odotella, mutta lopputulos on maukas.


Sen verran toimin eri tavalla, että käytin vain rintaleikkeitä kokonaisen kanan sijaan. L'uomukanan rottinkirinta sopi tähän hyvin. Nahasta tuli niin rapsakka ja maukas, että sen söi oikein mielellään. Kahdelle rintaleikkeelle puolitin ohjeen.

1 kokonainen kananpoika
1 sipuli
1 sitruuna
1 rkl inkivääriä
4 valkosipulin kynttä
1/2 dl hunajaa
1 rkl valkopippuria
3 rkl suolaa
1 rkl sormisuolaa
1 l vettä
3 dl valkoviiniä
2 dl soijaa

koristeeksi
hienonnettua korianteria
punaista chiliä
sitruunaa

Leikkaa sitruuna renkaiksi ja hienonna sipuli ja valkosipulit sekä inkivääri. Kiehauta nesteet ja hunaja ja lisää sitruuna, sipulit ja inkivääri. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Laita kana liemeen, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Nosta kana liemestä ja friteeraa 175-asteisessa öljyssä 5 minuuttia tai paahda 220-asteisessa uunissa 7 minuuttia, kunnes kana on kullanruskea.

En friteerannut, vaan paahdoin uunissa. Hyvin onnistui sekin. Ohjeessa ei ehdotettu mitään lisäkettä. Vähän tylsä olisi pelkkää kanaa syödä, joten keitinpäs kaapista löytyneitä nuudeleita kaveriksi. Kävi hyvin. Ei paha, teen toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...