torstai 28. toukokuuta 2015

Parsapyttipannu

Tämä ohje on tuoreesta Viini-lehdestä (4/2015). Parsaa syödään parsa-aikana. Siksi näitä erilaisia ohjeita tulee keväisin kokeiltua.


Menin aika pitkälti ohjeen mukaan, joskin korvasin viiriäisen munat kananmunilla. Edellisen päivän ylijäämäperunat olisivat käyneet parhaiten tähän. Kun ei ollut sellaisia, keitin ihan varta vasten.

500 g uusia perunoita
1 l vettä
1 tl merisuolaa
200 g chorizoa
1 nippu vihreää parsaa
1 pieni nippu kevätsipulia
5 rkl oliiviöljyä
4 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Pese perunat, kiehauta suolalla maustettu vesi kattilassa ja lisää perunat. Keitä n. 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat napakan kypsiä. Jäähdytä perunat. Voit siis käyttää edellisenä päivänä keitettyjä perunoita jos sellaisia on. Näin säästät keittämisen vaivan.

Halkaise perunat. Leikkaa chorizo siivuiksi. Katkaise parsojen puumainen tyviosa pois. Leikkaa parsat ja kevätsipuli n. 3 cm pätkiksi. Minä myös kuorin parsat kevyesti nupusta alaspäin. Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja paista perunoihin väri pintaan. Nosta perunat sivuun.

Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja ruskista chorizoa, parsaa ja kevätsipuleita. Nosta nekin sivuun. Kuumenna loppu öljy pannulla ja paista kananmunat haluamallasi tavalla. Sekoita peruna ja chorizo-kasvissekoitus yhteen ja tarjoa kananmunien kanssa.

Tämä ohje oli lehdessä esitettynä siian lisäkkeenä, mutta hyvinpä kävi sellaisenaankin. Vähän äijämäinen tapa tehdä parsaa, mutta sopii minulle. Sopivan rouheaa rokkia soimaan ja vaikkapa lasillinen omaa lempiolutta kyytipojaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...