sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Aasialaiset lihapullat

Kotilieden numerossa 21/2014 oli possuohjeita, joissa oli mukana tämmöinen lihapullaohje. Kuvan lihapullat näyttivät niin kauniilta, että oli pakko kokeilla. Ja hyväähän tästä tuli.


400 g porsaan jauhelihaa
2 kevätsipulin vartta tai nippu ruohosipulia
2 valkosipulin kynttä
pala tuoretta inkivääriä
2-3 rkl hienonnettua korianteria
1/4 punainen chili
1 1/2 rkl kalakastiketta
ripaus suolaa

öljyä paistamiseen
1/2 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä

Kevätsipulin aika on jo ohi, joten käytin ruohosipulia. Possun jauhelihaksi hain Hakaniemen kauppahallista Reinin lihasta jauhelihaa, jonka he jauhoivat tilauksesta. Eli siis aika tuoretta tavaraa sain.

Nosta jauheliha huoneenlämpöön ennen kuin aloitat. Laita tehosekoittimeen sipulin varret, valkosipulin kynnet ja inkivääri. Leikkaa sitruunaruohoista pois kuivat päät. Pois myös uloin kerros. Leikkaa loppu veitsellä paloiksi ja lisää tehosekoittimeen. Lisää myös chili ja korianteri. Surauta tasaiseksi. Lisää vielä joukkoon jauheliha, kalakastike ja ripaus suolaa. Pyöräytä velä niin, että massa on tasaista.

Pyörittele kostein käsin massasta pieniä lihapullia. Paista öljyssä pannulla. Lisää lopuksi kuumalle pannulle makea chilikastike. Ravistele pannua, jotta kaikki lihapullat saavat chilikastiketta pintaansa. Ripottele vielä pullien päälle seesaminsiemeniä.

Pullat olivat oikein maukkaita ja kivasti mausteisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...