maanantai 17. marraskuuta 2014

Sinnen burgeri

Viimeksi meuhkasin oikein kunnolla syötyäni ensimmäisen kerran Roslundin Rosburgerin. Nyt on aika meuhkata jälleen, sillä viikonloppuna kävin kokeilemassa Helsinkiin ravintolan avanneen Sinnen burgerin. Ja kylläpäs kannatti.


Porvoon alkuperäisen ravintolan burgeria maistanut entinen esimieheni kehuskeli kyseistä evästä kovasti. Siksipä olin innoissani jo kuultuani Sinnen olevan aikeissa avata ravintolan myös Helsinkiin. Nyt sitten leffaan mennessä tutkailin netistä sopivia ruokapaikkoja ja havaitsin ravintolan olevan jo toiminnassa. Tarkoitus ei ollut olla mitenkään erityisen fiinisti liikkeellä, mihin Sinnen deli-puoli sopi oikein mainiosti. Tosin viikonloppuiltana parhaaseen pikkujouluaikaan sielläkin oli hieman alipukeutunut olo. Varsinaisen ravintolan puolelle olisikin tarvittu pöytävaraus ja parempaa päälle. Kävin salin puolella pikaisen kierroksen pyörähtämässä, kun siellä sattumalta oli tuttuja ruokailemassa.

Sinnen burgeri oli kaikin puolin todella maukas ja mikä parasta myös todella mehukas. Sämpylä oli kovasti briossin oloinen ja hoiti hommansa oikein hyvin. Perinteisestä kuivasta käntystä ei ollut tietoakaan. Burgerin kylkeen ottamamme ranskalaiset olivat sen verran iso lisuke, että yhdet sellaiset jaettuna olisi riittänyt meille. Kuvassa burgeri näyttää kovin pieneltä, koska ranskalaisia on niin tolkuton kipollinen. Myös ranskalaisten kaverina tarjottu dippiyhdistelmä ketsuppi-majoneesi oli kiva keksintö.

Lasku saapui hauskasti vanhan kirjan välissä.
Lopuksi ei auta kuin todeta Sinnen burgeri tällä erää parhaaksi Suomen rajojen sisäpuolella maistamakseni. Tässä oli kohdallaan sekä maku että koostumus. Ainoa moitittava asia oli se, että burgeri jäähtyi todella nopeasti. Tähän lienee syynä korkeahko muoto. Litteämpi ja leveämpi pysyisi pitempään lämpimänä. Ruoka kuitenkin oli saapuessaan lämmintä. Jos siis burgerista pidät, niin mene Sinneen heti tilaisuuden tullen. Et tule pettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...