maanantai 10. marraskuuta 2014

Penne con pomodoro e tonno

Elikkäs penneä tomaatilla ja tonnikalalla olisi tarkoitus laittaa. Kävin läpi ruokakirjahyllyäni ja merkkailin vähän ennalta kokeilemattomia ohjeita ylös. Kirjoja on kyllä paljon, mutta hämmentävän vähän niistä on tullut ohjeita kokeiltua. Surkeaa, mutta siihen tulkoon nyt muutos.


Tämä ohje löytyi Saku Tuomisen pastaruokakirjasta Aglio & olio. Varsin kattavasti italialaista aihettaan läpikäyvä kirja on erinomaista lukemista ihan muutenkin kuin reseptikokoelmana. Kirjassa tosin ohjeet on ilmoitettu varsin ympäripyöreästi. Kirjasin tähän nyt tarkasti ylös käyttämäni määrät kutakin ainesosaa. Tästä kirjailija varmasti suivaantuu, mutta se hänelle suotakoon.

1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk säilyketomaatteja
1/2 dl vettä
1 tlk säilyketonnikalaa
1 tl kuivattua oreganoa
hyppysellinen chiliä
250 g pennepastaa

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä kastikkeen teon ohessa ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli ja freesaa sitä hetki pannulla. Lisää pyre ja säilyketomaatit sekä vesi. Hauduta hetki. Lisää tonnikala, oregano ja chili. Anna hautua 20 minuuttia. Säästä n. 1 dl pastan keitinvettä. Lisää se kastikkeen joukkoon, jos kastike tuntuu liian kuivalta. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon.

Kovin samanlaista ruokaa olen tehnyt aiemminkin. Silloin ohje tuli vetäistyä hihasta. Makunsa puolesta tämä oli tämmöinen arkikelpoinen ruoka. Ihan hirveästi ei tekemiseen mennyt aikaa ja lopputulos oli kelvollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...