maanantai 4. elokuuta 2014

Illallinen Passionfishissä

Neljän viikon USA-roadtripillämme ehdimme syödä varsin monenlaisissa paikoissa. Yksi ehdottomista yllättäjistä oli pikkuisessa Pacific Groven kaupungissa sijainnut ravintola Passionfish. Yövyimme kaupungissa matkalla San Franciscosta Los Angelesiin ja päädyimme kyseiseen ravintolaan lähellä sijainneen hotellimme antaman suosituksen perusteella. Meren äärellä kun majailimme, halusimme syödä kalaruokaa. Tiistai-iltana pöytävarausta ei tarvittu, mutta ravintola vaikutti kohtalaisen täydeltä. Tosin saleja on ainakin kaksi, joten emme ihan joka nurkkaan nähneet.

Passionfish on hyvin tarkka käyttämiensä raaka-aineiden suhteen. Niiden täytyy olla vastuullisesti tuotettuja. Myös menu ilmeisesti vaihtuu kohtalaisen usein mukautuen näin kulloinkin parhaiten saatavilla oleviin raaka-aineisiin.

Olimme maisemien katselemisesta sen verran nälissämme, että lähdimme rohkeasti tilaamaan sekä alku- että pääruoat. Jenkkilässä yleisesti annoskoot olivat niin suuria, ettei alkuruoalle ollut useinkaan tarvetta. Järkevä matkailija olisi elänyt hyvin pelkillä alkuruoilla.


Minä valitsin alkuun uppopaistettuja Morro Bayn ostereita. Annoksessa oli mukana kasviksia kirpsakalla kastikkeella. Tarjoilija onnistui viinilistasta poimimaan hienosti annoksen kanssa toimineen kalifornialaisen valkoviinin. Annos oli oikein maukas.


Paremman puoliskon alkupalana oli taskurapukakku. Sillä oli kaverinaan rucolasalaatti. Kakku oli kasattu revitystä taskuravun lihasta. Oli kuulemma hyvää.


Pääruoaksi valitsin kalaa, joka käsittääkseni on suomeksi juovabassi. Kala tarjottiin kookosriisin, marinoidun kurkun sekä rommi-mustapippuri-kastikkeen kanssa. Alkuruoan kanssa hyvin toiminut valkoviini kävi hyvin myös tämän kalan kanssa. Muutoinkin annos oli varsin tasapainoinen ja maukas. Erityisesti kurkkuihin oli saatu kivasti makua.


Parempi puolisko päätyi valitsemaan annoksen kampasimpukoita. Niiden kaverina tarjottiin suolaista riisivanukasta sekä tomaatti-tryffeli-voita. Riisi oli kuulemma vähän turha lisäke, mutta muutoin annos oli todella maukas. Erityisesti kampasimpukat olivat erinomaisia.


Kun olimme kerran päässeet hyvään vauhtiin, päätimme vielä jatkaa illallista jälkiruokien verran. Minä tilasin sitruunapannacottan mansikkakompotilla. Oikein oli kirpeän sitruunaista ja hyvää.


Parempi puolisko päätyi banaani-saksanpähkinäleipävanukkaaseen hunaja-inkiväärijäätelöllä. Tämäkin oli hyvää, joskin kuulemma pienempikin annos olisi riittänyt.

Kun vielä laskukin oli samaa kokoluokkaa kuin tyypillisessä illallispaikassa kahden ruokalajin jälkeen, emme voineet valittaa. Ravintolasta jäi kaikin puolin hyvä maku. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja osaavaa, viinivalintaa myöten. Myös miljöö oli miellyttävä. Muutoinkin suosittelisin Pacific Grovea yöpymispaikaksi San Franciscon ja Los Angelesin välillä. Kaupunki on oikein kiva ja siellä on yllättävän paljon nähtävää niinkin pieneksi paikaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...