keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kambodžalaista ruokaa Hyvinkäällä

Suomen tiettävästi ainoana ravintolana Hyvinkään kauppakeskus Willassa sijaitseva ravintola Royal Mekong tarjoaa kambodžalaista ruokaa. Tämän kuulimme ystävältämme M:ltä hänen luonaan Phnom Penhissä Kambodžassa keväällä vieraillessamme. Tapasimme samaisella reissulla ihan vahingossa Phnom Penhin kauppahallissa Hyvinkäällä asuvan, mutta Kambodžasta kotoisin olevan, rouvan jonka tytär on töissä Royal Mekongissa. Pieni on maailma.


No, kesälomalla sitten amokhammasta kolotti sen verran, että kurvasimme Hyvinkäälle. Royal Mekong osoittautui varsinaiseksi aasialaisen ruoan runsaudensarveksi. Annoksia oli tarjolla vähän joka kolkasta, kuten ilmeisesti henkilökuntaakin. Lounasbuffet oli vielä loppumetreillään, mutta kun sitä amokia ei ollut tarjolla buffetissa, tilasimme ihan listalta.


Alkuruoaksi tilasimme kevätkääryleitä. Ne olivat rapsakoita ja maukkaita. Alkuruokalistalta emme mitään Phnom Penhistä tuttua bonganneet. Eli esimerkiksi uppopaistettuja tarantelloja ei näkynyt.

Pääruoaksi sitten saimme sitä amokia. Phnom Penhissä amokkastike oli yleensä kalan kaveri, mutta nyt kokeilimme kana-amokia. Toisena annoksena otimme nautaa lok lak. Se oli ihan ennalta tuntematon ruoka, mutta listan mukaan kambodžalaista sekin.

Ruoat olivat maukkaita ja tosiaan varmasti parhaita kambodžalaisia mitä Suomesta saa. Osittain tuntui kuitenkin, että ruokaa oli yritetty sovittaa suomalaiseen suuhun sopivaksi. Siksi veikkaisinkin näiden ruokien maistuvan vielä paremmalta henkilökunnan kotona. Tästä huolimatta Royal Mekong oli varsin hauska tuttavuus, joskin pikkuisen turhan kaukana kotoa. Ruokalistalla pääsee kätevästi matkailemaan ympäri Aasiaa samalla aterialla.

2 kommenttia:

  1. Tarjoilu hidasta (jos ruuhkaa, sen ymmärtää), aterimet tuotiin kun pyydettiin??, miksi ei valmiina pöydissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei nyt ole kokemusta kuin yhdestä ruokailusta, mutta silloin ainakin palvelu toimi moitteettomasti. Ajankohta tosin oli meille suosiollinen, sillä lounas oli juuri lopuillaan ja asiakkaita varsin vähän. Lisäksi meillä ei ollut kiire mihinkään.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...