Teki mieli vähän porsastella, joten kävin Hakaniemen hallin Reinin lihassa ostoksilla ja internjetin reseptiapajilla myös. Possujen varrastaminen ja grillaus oli tavoitteena. Tämmöinen ohje löytyi marinadille. Ohje oli naudalle, mutta sepäs ei haitannut. Possun lisäksi marinoin tällä myös kanaa, josta tein kans vartaita. Kanaa marinion vain muutaman tunnin, kun possu sai köllötellä marinadissa yön yli.
800 g luutonta possunkylkeä
2 l vettä
karkeaa suolaa
marinadi
1 dl sokeria
3/4 dl osterikastiketta
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl sakea tai kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
1 valkosipulinkynsi
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
Kypsennä ensin liha keittämällä. Leikkaa pala tarvittaessa useampaan osaan, jotta saat mahtumaan kattilaan. Viillä nahkapuolelle ristikkäisiä viiltoja lihaan asti ja hiero suolaa molemmille puolille. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä liemessään. Leikkaa jäähtyneenä tarvittaessa osa rasvasta pois. Leikkaa sitten liha kuutioiksi.
Sekoita marinadin ainekset ja laita marinadi pussiin. Laita lihakuutiot marinadin joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin tai mielellään yön yli.
Liota grillitikkuja vedessä vartin verran ennen käyttöä. Seivästä lihakuutioita grillitikkuihin ja grillaa vartaita kunnes pinta saa väriä sopivasti. Nauti vaikkapa raikkaan salaatin kanssa.
Tämän ruoan innokkeena oli taannoisen Taste of Helsinki-tapahtuman supersuosikki Gaijingin soijamarinoitu possu. Ihan pikkuisen sinne päin tämä kyllä oli. Joka tapauksessa tätä marinadia teen varmasti toistekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti