Nyt sitten kesälomalla lopulta kerkesin käymään Fratello Torrefazionessa Kluuvin kauppakeskuksessa kokeilemassa sifonilla valmistettua kahvia.
Ensisilmäyksellä sifonia ei tunnista kahvikoneeksi. Alla on lämmitin, jonka päälle tulee lasinen vesiastia. Toinen lasiastia laitetaan tämän ensimmäisen päälle niin, että sen alaosassa oleva putki tulee alemman säiliön sisälle. Ylemmän astian pohjalle putken yläpäähän laitetaan suodatin. Vesi nousee kuumetessaan ylempään astiaan, jonne lisätään kahvi lämpötilan ollessa sopiva. Kun kaikki vesi on ylhäällä, otetaan lämpö pois päältä ja odotellaan, että valmis kahvi valuu suodattimen läpi alempaan astiaan.
Sifoni toiminnassa. Ylemmässä astiassa mukana lämpömittari. |
Sen sijaan AeroPress voisi olla ihan kiva lisä. Sitä myös kehuttiin Hesarin jutussa. AeroPressin avulla kahvia valmistettaessa vesi lämmitetään erikseen ja kaadetaan kahvin päälle. Lopullinen kahvijuoma syntyy painamalla neste männällä suodattimen läpi. Myös AeroPressillä kahvi tehdään kuppi kerrallaan. Juuri sopivan kuuloista nysväystä, sopii minulle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti